Fudbaleri Željezničara su u okviru 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Širokim Brijegom 0:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Graovac, Projić – Šabanadžović – Zakarić, Zeba, Blagojević, Zec – Kajkut. Za goste su od prve minute igrali: Bilobrk – Matić, Barišić, D. Ćorić, Baša, Čabraja, Menalo, J. Ćorić, Begonja, Bralić i Marković.

Kajkut je u 11. minuti zaradio žuti karton zbog nepravilne opreme. U 21. minuti je Blagojević ubacio iz prekida, a Kajkut ispred gola glavom šutirao preko gola. Velika prilika za Plave u 41. minuti. Projić je uposlio Kajkuta, ovaj sjajno ostavio za Zebu koji se driblingom riješio da igrača, a potom šutira sa 15 metara snažno, ali je Bilobrk odbranio. U sudijskoj nadoknadi je Zec sjajno uhvatio volej na 20 metara, ali lopta je otišla malo pored lijeve stative. Na poluvrijeme se otišlo sa početnim rezultatom 0:0.

U 47. minuti Široki je opasno zaprijetio kada je J. Ćorić šutirao sa vrha kaznenog prostora i pogodio stativu. U 53. minuti dug napad Želje, a nakan nekoliko ubačaja i udaraca gosti su izbili loptu u korner. Bralić je u 67. minuti šutirao sa 25 metara pored našeg gola. U 68. minuti Kožul je zamijenio Bašu. Stevanović  je u 71. minuti dobio žuti karton nakon što je spriječio kontru gostiju.

Graovac je u 73. minuti zaradio žuti karton nakon prigovora. Žerić je u 75. minuti zamijenio Zebu. D. Ćorić je u 77. minuti dobio žuti karton. U 81. minuti Široki je ponovo pogodio okvir našeg gola, ovaj put Menalo je pogodio prečku. Minut poslije je Projić dobio žuti karton. Wagner je zamijenio u istoj minuti Čabraju. Barišić je izveo slobodan udarac sa 20 metara, ali je Kjosevski sjajnom paradom odbranio. Mujagić je zamijenio Zeca u 84. minuti.

Graovac je u 89. minuti zaradio drugi žuti karton. U sudijskom vremenu je Hasanović ušao u igru umjesto Kajkuta. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Slijedi nam reprezentativna pauza, a za 14 dana će Željo u goste Radniku.

POGLEDAJ GALERIJU