Fudbaleri Željezničara su u pripremnoj utakmici remizirali sa šestoplasiranom ekipom ruskog prvenstva, Amkarom 0:0.

Željo je počeo u sastavu: Bobić – S. Stevanović, Bogičević, Boccaccini, Stojanović – Radinović, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić.

U prvih deset minuta Amkar je dva puta prijetio, ali su oba udarca su otišla daleko od gola. U 13. minuti je u redovima Amkara Gol zaradio žuti karton. Napadač Amkara Anene u 25. minuti je izašao pred naš gol, ali je Bobić sjajno intervenisao.

Željo je zaprijetio u 35. minuti nakon što je Zeba iz prekida ubacio, a Lendrić šutirao preko gola šestoplasirane ruske ekipe. Minut poslije Zanev šutira pored gola glavom. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Od 46. minute umjesto S. Stevanovića i Bobića su igrali Musa i Kjosevski. Stojanović je u 47. minuti dobro prošao, ubacio, a ispred M. Stevanovića u posljednji trenutak loptu izbacuje defanzivac Amkara. Dvije minute poslije Komosov šutira iskosa, a Kjosevski sigurno hvata loptu.

Mishenko u 55. minuti šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je Kjosevski ponovo siguran. U 61. minuti Shinder je dobio žuti karton. U istoj minuti Bekrić i Stanić su zamijenili Zebu i Zakarića. U 67. minuti Shinder sa pet metara šutira glavom preko našeg gola. U 70. minuti Boccaccini i Bekrić su dobili žute kartone, dok je Lendrića zamijenio Nikolić.

U 75. minuti je Hasanović zamijenio Blagojevića. Dvije minute poslije je Stojanović zaradio žuti karton, a Osmanković je zamijenio Boccaccinija. U 80. minuti je Žerić zamijenio M. Stevanovića. Dvije minute poslije nakon grubog starta nad Bekrićem Salugin je dobio žuti karton. Dvije minute prije kraja je Beširević zamijenio Stojanovića. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željo igra 11. februara protiv Astane.

POGLEDAJ GALERIJU