Fudbaleri Željezničara su u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Borac sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Graovac, Bogičević, Projić – Hajdarević, Blagojević – Zakarić, Ramović, Zec – Ubiparip.

U trećoj minuti dobar napad Borca, ali ubačaj sa strane prolazi ispred našeg gola. U narednom napadu Zec iskosa šutirapored gola domaćih. U 15. minuti Stevanović ubacuje, a udarac Ramovića blokiraju defanzivci Borca. U narednom napadu Zakarić iskosa desnom nogom šutira preko gola.

Ubiparip je u 32. minuti zaradio žuti karton. Tri minute poslije Zakarić sa distance šutira preko gola. Zakarić je ponovo pokušao u 38. minuti, ali prizeman udarac sigurno je hvatao golman Borca. Nakon kornera naše ekipe glavom je šutirao Graovac, ali njegov pokušaj odlazi pored gola. U posljednjoj minuti je Janičić zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Zakarićem na ivici kaznenog prostora. Slobodan udarac je izveo Zakarić, ali je pogodio živi zid. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 60. minuti Galešić iskosa sjajno šutira,ali lopta odlazi pored našeg gola. U istoj minuti je Zec zaradio žuti karton. U 67. minuti je Hajdarevića zamijenio Šabanadžović. U narednoj minuti je Karić požutio. U 70. minuti dobar napad Plavih, ali u završnici udarac Ramović blokira Janičić.

U 72. minuti je Željo poveo. Zakarić je sjajno progirao Asima Zec koji je primio loptu i volej udarcem matirao golmana domaćih. Ubiparipa je u 78. minuti zamijenio Kajkut. Galešić u 81. minuti šutira sa distance, a Kjosevski sigurno hvata. Tri minute poslije Ojdanić snažno šutira iskosa, ali lopta odlazi pored našeg gola. Zakarića je zamijenio Žerić u 88. minuti. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Sarajeva. Susret na Grbavici počinje u 13 sati!

POGLEDAJ GALERIJU