Fudbaleri Željezničara su u okviru 32. kola WWIN Lige BiH savladali domaću Zvijezdu 09 sa 5:0.

Željo je poveo u 14. minuti. Štilić je šutirao iz slobodnog udarca, golman domaćih odbio, a u gužvi se najbolje snalazi Amar Drina i pogađa za vodstvo Plavih.

Mekić u 25. minuti sjajno proigrava Hiroša koji izlazi pred gol Zvijezde, ali njegov udarac ide tik pored stative. Zvijezda je opasno zaprijetila preko Karaklajića, nakon ubačaja sa desne strane je šutirao i pogodio prečku našeg gola.

Hiroš u 32. minuti lucidno proigrava Štilića, ovaj pokušava lob udarcem, ali Damjanović sjajno brani. Dvije minute poslije Plavi prijete nakon kornera, udarac Al Jabera glavom sa linije izbacuje defanzivac Zvijezde. Do kraja prvog dijela su domaći imali priliku nakon kornera, ali je udarac glavom otišao preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U prvoj minuti nastavka Vadze iskosa šutira pored našeg gola. U 48. Saliman šutira i pogađa prečku. U narednom napadu Ovčina iskosa šutira pored gola. U 57. minuti Hiroš ubacuje sa strane, a Ovčina u padu šutira sa pet metara malo preko gola.

Štilić u 60. minuti sa 20 metara snažno šutira, lopta ide preko gola. Minutu poslije bilo je 0:2. Hiroš je odigrao povratni pas, a Nedim Mekić pogodio za novo slavlje Plavih. U 71. minuti novi gol Plavih. Radinović je ubacio sa lijeve strane, a Faris Zubanović se lijepo snašao i pogodio mrežu domaćih.

Zubanović je postigao i četvrti gol za Želju. Mekić je šutirao, Damjanović odbio, a loptu u mrežu ubacuje Zubanović.

Konačnih 0:5 postavljeno je u 85. minuti. Drljo je ubacio, lopta pogodila jednog igrača Zvijezde u ruku, a glavni sudija je dosudio penal. Udarac Haračića odbranio je Damjanović, ali na odbijenu loptu natrčava Zubanović i postiže svoj hetrick.

Željezničar: Muftić – Galić, Drina, Mahmić, Radinović – Mekić, Cocalić, Al Jaber, Hiroš, Štilić, Ovčina. Još su igrali: Zubanović, Haračić, Fočo, Drljo, Karić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Borca. Susret na Grbavici počinje u 17:00 sati.