Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/4 finala Kupa BiH savladali domaći Borac sa 2:0.

U 10. minuti Štilić ubacuje, a Jovanović iz gužve šutira, Kukrika brani. Tri minute poslije udarac Ćosića odlazi daleko od našeg gola. Borac je u 24. minuti bio opasan, prvo su udarac Ziljkića dobro izblokirali defanzivci našeg tima, a u nastavku akcije Vranješ glavom šutira u dobro postavljenog Erića. U 31. minuti iskosa Sadiković šutira, Kukrika hvata.

Nevidljivi Zakarić u 39. minuti sa desne strane šutira preko našeg gola. Veselinović u 44. minuti lijepo prolazi, ubacuje u sredinu, na loptu natrčava Sadiković i šutira, ali u posljednji trenutak blokira Janičić. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Čvrsta igra nastavila se i u drugom poluvremenu, a onda su Plavi pokazali svoju snagu. Prvo je naš tim u 69. minuti stigao u vodstvo. Štilić je gurnuo za Pavića, ovaj oštro ubacio, a Janičić nespretno zatresao svoju mrežu. Tri minute kasnije nova magija Semira Štilića. Ova put svoj sjajan lob udarac pokazao je iskosa, iz mrtvog ugla, prebacivši golmana Kukriku za 0:2.

U 75. minuti Mirić iskosa šutira, lopta prolazi ispred našeg gola. Štilić iz slobodnog udarca u 79. minuti tuče preko gola. Danilović u 85. minuti šutira preko našeg gola. Dacić se u 91. minuti izborio za loptu, iskosa šutirao, ali Kukrika brani u korner. Ziljkić  u sudijskom vremenu dobro šutira, Kosorić požrtvovano izbacuje u korner. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Tuzle City. Susret na Grbavici počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Borac: Kukrika – Dujaković, M. Jovanović, Janičić, Ćosić – Radulović, Milutinović (Kajkut od 69.) – Zakarić (Mirić od 72.), Danilović, Ziljkić – Vranješ.
Željezničar: Erić – Stevanović, Kosorić, A. Jovanović (Ikić od 87.), Pavić – Alispahić, Sadiković – Bojo (Mujezinović od 37.) , Štilić, Veselinović (Dacić od 81.)- Ramović.
Žuti kartoni: Dujaković, Radulović, A. Jovanović, Janičić, Alispahić, M. Jovanović