FOTO: Željezničar remizirao u Sloveniji sa Arsenalom

Fudbaleri našeg Željezničara u okviru pripremne remizirali su sa Arsenalom iz Tule odigravši 0:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – Memija, Kosorić, Toskas, Husić – Žerić, Šećerović, Bekrić, Lazić – Lendrić, Nikolić.

Prvih 20 minuta je obilježila tvrda igra sa mnogo prekršaja. U 19. minuti Denisov šutira, ali je Fejzić bio siguran. Tri minute poslije Aydov prolazi po strani i šutira pored našeg gola. Dvije minute poslije ponovo Aydov sjajno prolazi, ubacuje, a Shevchenko sa pet metara pogađa odličnog Fejzića.

U 35. minuti Lazić i Husić su prošli po lijevoj strani, ali je Husićev ubačaj ispred Lendrića izbacio defanzivac Arsenala. U 39. minuti Lendrić je uzeo loptu na sredini terena, povukao naprijed, ali na vrhu kaznenog prostora se spetljao, te mu je defanzivac Arsenala ukrao loptu. U narednom napadu Lazić je prošao po strani, ali povratni pas nije došao do Nikolića.

U posljednjoj minuti je Mujagić zamijenio Lazića koji se lakše povrijedio.

Od 51. minute je Bevab zamijenio Husića. Šest minuta poslije je Nikolić ubacio za Mujagića koji je izašao pred golmana Arsenala, a u tom duelu je glavni sudija dosudio prekršaj za Arsenal.  U 61. minuti nakon dugog napada Željezničara u završnici Memijin udarac iskosa brani Gerus.

Minutu poslije Lendrić šutira, ali Gerus ponovo brani. Od 63. minute su Hervas i M. Stevanović zamijenili Bekrića i Žerića. U 72. minuti Nikolić sa 25 metara šutira visoko preko gola. Od 74. minute su Beganović, S. Stevanović i Boccaccini zamijenili Nikolića, Memiju i Toskasa.

U 77. minuti velika prilika za Želju. Mujagić je uposlio M. Stevanovića koji je gađao suprotni ugao, ali je lopta prošla tik pored stative. Deset minuta prije kraja su Pozder, Radinović i Blagojević zamijenili Mujagića, Šećerovića i Lendrića. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo početnih 0:0.

POGLEDAJ GALERIJU