Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice u Tomislavgradu remizirali sa Širokom Brijegom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Graovac, Stanić – Radinović, Blagojević – Zakarić, Zeba, Zec – Lendrić.

Široki Brijeg je poveo u sedmoj minuti. Dejan Čabraja je iskoristio nepažnju Radinovića, oduzeo loptu i zatresao našu mrežu. Tek u 24. minuti smo vidjeli drugu priliku. Menalo je probio, ubacio, a udarac Čabraje fenomenalno odbranio Kjosevski. U narednoj minuti ponovo nakon ubačaja sa desne strane Krstanović pokušava, ali je Kjosevski bio siguran. Stanić je u 35. minuti zaradio žuti karton.

Nakon prekršaja u 36. minuti je Barišić šutirao, a lopta otišla preko našeg gola. Radinović je u 39. minuti dijagonalom uposlio Zeca koji je povukao loptu, potom šutirao, ali je lopta otišla preko gola Širokog. U 43. minuti Zec i Lendrić su odigrali dupli pas nakon kojeg je Lendrić izašao pred gol Širokog, šutirao iz voleja, ali i ovaj put lopta odlazi preko gola. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Širokobriježana od 1:0.

Od prvog minuta drugog dijela Osmanković, Marković i Beganović su igrali umjesto Bogičevića, Radinovića i Zeca. U 56. minuti Žerić je zamijenio Zebu. Bobić je zamijenio Kjosevskog, a Široki Brijeg je u 57. minuti zamijenio svih 11 fudbalera. U 60. minuti su Nikolić, Džindo, Šehić, Hrvanović, Beširević i Hasanović igrali umjesto Lendrića, Graovca, Stevanovića, Zakarića, Stanića i Blagojevića.

Wagner je nakon ubačaja sa strane atraktivno petom u 62. minuti pogodio stativu našeg gola. U 69. minuti je Željo poravnao. Nikolić je iskosa šutirao, Bilobrk odbio, a odbijenu loptu Denis Žerić pospremio u mrežu Širokog. Zajmović je u 70. minuti zamijenio Beganovića. Wagner je u 83. minuti pokušao volej udarcem, ali lopta odlazi pored gola. U posljednjoj minuti je Zajmović šutirao iskosa preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u četvrtak u okviru prvog pretkola Evropske lige. Susret sa Zetom na Stadionu Grbavica počinje od 20:45 sati.

POGLEDAJ GALERIJU