Fudbaleri Željezničara su u okviru 16. kola Premijer lige BiH poraženi od Tuzle City sa 3:0.

Tuzla je povela u prvoj minuti. Nakon greške Rustemovića Nukić brzim trkom izlazi pred naš gol i dovodi svoj tim u vodstvo. Minutu poslije Amoah je probao iskosa sa distance, Lolić brani.

U petoj minuti je bilo 2:0. Mehanović je šutirao, Muftić odbio, a Nukić natrčao i pogodio za 2:0. Rustemović u 18. minuti ubacuje, Krpić glavom šutira pored gola. U 27. minuti Nukić prizemno ubacuje za Pantelića koji šutira, Muftić brani u korner.

U 32. minuti Tuzla dolazi do trećeg gola. Nakon kornera je Mehanović šutirao, lopta se odbila do Bihorca koji trese našu mrežu. U 35. minuti nova greška našeg tima, Pantelić iskosa izlazi pred gol, Muftić brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:0.

Selimović u 47. minuti šutira sa 20 metara, lopta ide preko gola. Minutu poslije i Drljo šutira sa distance, Lolić brani. U 59. minuti Mehanović ubacuje iz kornera, Pantelić glavom šutira, Muftić sjajno brani. Hadžić u 64. minuti izlazi pred naš gol, Muftić pravovremeno izlazi i spašava gol.

Lolić u 66. minuti paradom brani udarac Štilića sa 20 metara. U narednom napadu AlJaber šutira tik pored stative domaćeg gola. Mekić šutira u 70. minuti, Lolić odbija, AlJaber šutira pored gola. Krpićev udarac glavom iz 77. minute brani Lolić.

Muftić još jednom dobro brani u 84. minuti kada je Garčević iskosa izašao pred gol. Muftić je odbranio i udarac Garčevića iz 94. minute.

Željezničar: Muftić – Ovčina, Drina, Selimović, Galić – Mekić, Rustemović – Allyson, AlJaber, Amoah – Krpić. Još su igrali: Drljo, Kosorić, Štilić, Biber, Haračić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Veleža. Susret na Grbavici počinje u 18:00 sati.