Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Radnika sa 2:1.

U devetoj minuti Radnik prijeti nakon greške Mladenovića, ali je Bogdanović odličnom reakcijom spasio Plave. Deset minuta poslije Obradović šutira nakon dobre akcije gostiju, ali je Antolović bio na visini zadatka. U 27. minuti je Đelmić fino prošao po strani, ubacio, ali loptu u posljednji trenutak ispred Diatte izbacuje gostujući defanzivac.

Hadžiahmetović je u 30. minuti odlično povukao loptu, uposlio Beganovića čiji udarac sa 25 metara brani Avdukić. Nakon toga Radnik istrčava kontru, ali Kosorić izbacuje loptu u korner. Pet minuta prije kraja Žižović je pokušao iz slobodnog udarca, potom je Beširović šutirao iskosa, Antolović odbio, a Lazić sa 10 metara promašio gol.

U 44. minuti Livaja odigrava dupli pas sa Bajićem, ubacuje, a Diatta glavom šutira u dobro postavljenog Avdukića.

Od prve minute drugog dijela su Diattu i Beganovića zamijenili Kokot i Blagojević. Željo je do vodstva došao u 57. minuti. Blagojević je ubacio, a Damir Sadiković glavom matirao golmana Radnika za slavlje na Grbavici. Mladenovića je zamijenio E. Sadiković. U 70. minuti Žižović ubacuje iz kornera, a Obradović glavom šutira preko gola.

Rezervista Mašić je šutirao sa 30 metara, ali je Antolović paradom spasio svoju mrežu. Osam minuta prije kraja su gosti došli do poravnanja rezultata. Žižović je ubacio, a Obradović smjestio loptu u mrežu Antolovića. U 85. minuti Đelmić hvata volej i kada su svi vidjeli loptu u golu, Avdukić je nogom odbranio. U nastavku Bajić glavom šutira preko gola.

U 90. minuti Hadžiahmetović šutira preko gola. U poslednjoj minuti gosti dolaze do vodstva, a strijelac nakon kontre je bio Maksimović.

POGLEDAJ GALERIJU