Željezničar će u okviru 7. kola Lige za prvaka dočekati ekipu Zrinjskog, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu, na kojoj su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te kapiten, Zajko Zeba.

Nakon šefa struke Petrovića, utakmicu je najavio kapiten Plavih, Zajko Zeba.

– Nama su sve utakmice bile bitne od početka proljetnog dijela. Da nam je neko ponudio ovako nešto, da igramo pred našom publikom sa Zrinjskim za titulu, pola nas ne bi ni vjerovalo. Našom zaslugom smo došli do toga. Mislim da trebamo biti ponosni na proljetni dio, i sutra može biti šlag na tortu. Sve ćemo dati za pobjedu sa kojom bi zakoračili u pretkolo Lige prvaka, kazao je Zeba dodavši:

– Zrinjski je dobra ekipa, ali mislim da neće presuditi ni vezni red ni pojedinac nego ekipa i kolektivna igra. Očekujem veliku podršku navijača. Jug ne treba ni spominjati, pozivam i ostale tribine da nas podrže da dođemo do tri boda pa da svi zajedno proslavimo.

Utakmica se igra od 20 sati. Ulaznice su u prodaji danas od 12 do 18 sati u Fan shopu. Napunimo Grbavicu i odvedimo Plave do titule!

Foto: Samir Cacan, fkzeljeznicar.ba