Fudbalski klub Željezničar predstavlja tri nove garniture dresova u kojima će igrati utakmice u predstojećoj sezoni.

Ulazak u novo doba

Teško je objasniti šta je to što čini neraskidivu vezu između navijača i njegovog omiljenog kluba. Na početku postoji neka vrsta inicijalne kapsule, a onda iz dana u dan ljubav, povezanost, opsesija, manija, postaje sve veća, bez obzira na pobjede ili poraze. Dapače, često intezitet osjećaja prema voljenoj plavoj boji i klubu sa Grbavice postaje još jači, nakon teških vremena i bolnih poraza. Baš takav je naš Željezničar, sudbina Želje i samim tim sviju nas je da uvijek na teži način dođemo do vrha.

Sjećaš li se petog šestog?

I upravo je tako bilo te junske večeri na stadionu Koševo. Ove sezone navršiće se tačno 20 godina od tog pogotka Hadisa Zubanovića, koji je ostao duboko urezan u sjećanja navijača Željezničara.

Ta noć, šanse koje protivnik nije iskoristio, 89. minuta, Pehli, Šopa, Zuban, lopta milimetar pored stative ulazi u mrežu…

„Zubandan“ je bio prekretnica, nagrada Klubu za preživjeli rat i sve druge nevolje kroz koje je prošao. Zato smo odlučili upravo ove sezone kada se navršava 20 godina od te prve šampionske titule u BiH, za naše navijače dizajnirati garnituru sa elementima iz 1998. godine, koja će neodoljivo podsjećati na nevjerovatnu generaciju FK Željezničar i barem na trenutak nas vratiti u slavnu prošlost.

Taj svijetlo-plavi dres sa prugama bit će glavni dres Željezničara ove sezone i naći će se u prodaji već od sutra u Fan shopu. Redovna cijena je 79 KM, dok za članove Kluba iznosi 69 KM.

Novo doba

Oslonjen na čvrste temelje koji su postavljeni 1921. godine izrastao je najveći i najtrofejniji bh. klub, klub slavne prošlosti, ali klub za koji možemo s pravom reći da ulazi u „novo doba“. Vremena se mijenjaju, režimi se mijenjaju, imena gradova, ulica, ali jedno će zauvijek ostati isto, ljubav navijača prema Želji. I zato dres „novo doba“ ima poseban dizajn posvećen upravo našim vjernim navijačima. Na dresu plave boje je 11 svijetlih, bijelih linija koje predstavljaju igrače, a 12. bijela linija koja prelazi kroz grb i preko srca predstavlja naše navijače, odnosno neraskidivu vezu koja traje punih 96 godina.

Nova sezona je pred nama, najtrofejniji klub, najodaniji navijači, idemo zajedno još jače i glasnije jer mi smo Željini, Željo je naš!

POGLEDAJ GALERIJU