Fudbaleri Željezničara su u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaće Sarajevo sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević. Osmanković, Stanić – Blagojević – Zakarić, Zeba, Ramović, Zajmović – Kajkut. Za domaće su od prve minute igrali: Pavlović – Kadušić, Novaković, Mihojević, Ivetić – Sarić, Stanojević – Hebibović, Rahmanović, Kuzmanović – Ahmetović.

U prvoj minuti je Zeba pokušao sa 20 metara, ali je udarac bio preblag da iznenadi Pavlovića. U četvrtoj minute je Željo poveo. Stanić je poslao sjajnu dijagonalu, Zakarić prihvatio loptu, a Ivetić ga oborio u kaznenom prostoru. Glavni sudac je pokazao na bijelu tačku i crveni karton Ivetiću. Siguran sa 11 metara je bio Zajko Zeba!

U devetoj minuti je Kadušić nakon veoma grubog starta zaradio žuti karton. Sedam minuta kasnije je u Zakarić dobio žuti karton. U 22. minuti dobra akcija domaćih, a u završnici dobar pokušaj Stanojevića sa desetak metara brani Kjosevski. U 30. minuti su Mihojević i Stanojević zaradili žute kartone. U istoj minuti je zbog povrede Osmankovića zamijenio Graovac. Dvije minute poslije je i Ramović požutio. Nakon preškraja u ubačaja Ahmetović je šutirao glavom preko gola.

Zakarić je 34. minuti iskosa snažno šutirao, ali je Pavlović sigurno reagovao. U 37. minuti je Ramović zaradio drugi žuti karton. U 39. minuti Graovac dugom loptom proigrava Zajmovića koji se namjestio na desnu nogu, šutirao, ali je Pavlović izbacio u korner. Nakon kornera i ubačaja Zebe ponovo Zajmović se nalazi u dobroj situaciji, ali iskosa šutira preko gola domaćih. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Plavih od 1:0.

Od 51. minute je umjesto Hebibovića igrao Hadžić. U 56. minuti drama ispred gola Plavih. Kjosevski je u kaznenom prostoru oborio Hadžića, a glavni sudac je pokazao na bijelu tačku. Udarac Rahmanovića sa 11 metara je odbranio Kjosevski. Dvije minute poslije Zeba ubacuje, a Zakarić snažno šutira sa ivice kaznog prostora i pogađa stativu domaćeg gola.

Zec je u 61. minuti zamijenio Zakarića. Pet minuta poslije velika prilika za Sarajevo. Nakon dubinskog pasa na stranu, Sarić je ubacio, Ahmetović šutirao, a ispred gol-linije loptu izbacio Graovac. U narednoj minuti Zec iskosa snažno šutira preko gola. Rahmanovića je u 71. minuti zamijenio Velkoski. U 75. minuti Zeba je ubacio, ali su Zec i Bogičević zakasnili na loptu u dobroj situaciji. Šabanadžović je u 78. minuti zamijenio Zebu.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Šabanadžović je zaradio žuti karton. U narednom napadu Ahmetović hvata volej, ali Graovac blokira u korner.

Narednu utakmicu Željo igra protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici počinje u subotu u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU