Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Croatiju Zmijavce sa 3:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Graovac, Mehremić – Blagojević, Šabanadžović – Zakarić, Ramović, Zec – Ubiparip. Za ekipu iz Zmijavaca su igrali: Vugdelija, Jović, Vidošević, Čaljkušić, Ćapin, Šarić, Vuković, Šabić, Begić, Gudelj, Stipić.

U prvoj minuti Plavi prijete, ali sa gol linije loptu izbacuje golman Croatije. U drugoj minuti su Zmijavci poveli. Sjajnu kontru je završio Stipić pogotkom za 1:0. U desetoj minuti je Zakarić ubacio iz kornera, a Ubiparip glavom šutirao preko gola. U 12. minuti su Plavi poravnali. Ubiparip je sjajno proigrao Asima Zeca koji rutinski matira golmana protivnika.

Vuković u 27. minuti šutira sa distance, ali je Kjosevski bio siguran. U narednom napadu Mehremić iskosa je gađao, ali defanzivci Croatije izbacuju u korner. U 33. minuti Zec iskosa dobro šutira, ali ipak lopta odlazi malo pored gola Zmijavca.

Stipić u 40. minuti Šutira sa 20 metara preko našeg gola. Dvije minute poslije Šabanadžović šutira sa vrha kaznenog prostora, defanzivci Croatije izbacuju, odbijenu loptu Ubiparip šutira, ali i ovaj put su se fudbaleri u bijelim dresovima odbranili. U narednoj minuti Ubiparip šutira sa 20 metara i pogađa stativu, a potom i Zecov udarac odlazi malo preko gola. Posljednju šansu je imao Blagojević kada je šutirao nakon kornera, ali lopta je završila u korneru. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Drugo poluvrijeme su Plavi počeli u sastavu: Ćeman – Kurtović, Ćubara, Osmanković, Mehremić – Hajdarević, Zeba – Žerić, Kajkut, Crnov – Zajmović. Nakon nekoliko dobrih napada Željo je počeo prijetiti. Prvo je nakon kornera Žerića Zajmović šutirao glavom, a na liniji je lopta pogodila Crnova. Potom je Žerić dobro probio, a ispred Zajmovića defanzivac Croatije izbio u korner. U međuvremenu je Jusufi zamijenio Mehremića.

U 65. minuti Karoglan je istrčao kontru i iskosa šutirao pored gola. Dvije minute poslije sjajan napad Plavih. Crnov je iskosa odlilno ubacio, a Osmanković sa pet metara šutira preko gola. U narednoj minuti Mujagić mijenja Zajmovića, te u svom prvom napadu sjajno pronalazi Žerića čiji volej završava u korneru. Nakon kornera je naš tim poveo. Žerić je ubacio, a Saša Kajkut glavom pogodio. 

Karoglan u 82. minuti pogađa prečku našeg gola kada je sa 20 metara šutirao. Pet minuta prije kraja Žerić dodaje do Mujagića, ovaj šutira, ali sjajno brani golman Croatije. Potom i Zeba pokušava sa distance, ali lopta odlazi malo pored gola. U posljednjoj minuti bilo je 3:1. Sjajan gol iskosa je postigao Ivan Crnov. Nakon pogotka sudija je odsvirao kraj susreta.

POGLEDAJ GALERIJU