Sinan Ramović je potpisao trogodišnji ugovor sa FK Željezničar. Bivši fudbaler Mladosti DK je, nakon Graovca, Zajmovića i Zeca četvrti igrač koji je stigao na Grbavicu u ovom prijelaznom roku. Iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Mladosti za koju je odigrao 29 utakmica uz osam golova i 11 asistencija.

Jako sam sretan i ponosan što sam od danas član najvećeg kluba u državi. Ispunila mi se želja iz djetinjstva. Želim se što prije priključiti pripremama i svojim igrama doprinijeti da Željo osvaja trofeje. Želio bih se zahvaliti svom menadžeru Zlatanu Muslimoviću, te predsjedniku Mladosti Mensuru Mušiji, kao i svim navijačima, trenerima i saigračima. Sutra se priključujem ekipi i dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja navijača i stručnog štaba, kazao je Sinan Ramović.

Doveli smo fudbalera kojeg smo dugo pratili. Napravili smo dobar posao i već sada, iako je tek početak prijelaznog roka, možemo reći da ćemo imati dobro sastavljen tim za predstojeću sezonu. Ono što je bitno da će se Ramović već sutra priključiti ekipi na Kupresu i da će biti u kombinaciji za utakmice Evropske lige, rekao je sportski direktor, Aldin Čenan.

Sinan Ramović je rođen 13. oktobra 1992. godine u Goraždu. Igrao je za mlađe selekcije Radnika iz Hadžića i Goražda, a potom je nastupao za GOŠK, Velež i Mladost u kojoj je proveo posljednje dvije godine.