Fudbaleri Željezničara su u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Čelik sa 3:1.

U trećoj minuti dobra prilika za goste, iskosa je Anđušić izašao, ali je Kjosevski dobro reagovao. U 14. minuti Vranješ iz slobodnog udarca iskosa šutira, ali njegov pokušaj pogađa vanjski dio stative. U 16. minuti Ubiparip proigrava Zajmovića koji izlazi pred gol Čelika, ali Dujković sjajno brani.

Željo je poveo u 19. minuti. Ubiparip je dodao do Zajmovića koji se namjestio sa 20 metara, snažno šutirao i pogodio mrežu gostiju. Dvije minute poslije Ubiparip šutira sa distance pored gola gostiju. U narednom napadu nakon kornera Mehremić šutira u padu preko gola.

Anđušić je u 27. minuti sa vrha kaznenog prostora šutirao, ali je Kjosevski bio siguran. U 32. minuti Vranješ lucidno proigrava Ubiparipa preko odbrane Čelika, ali volej Ubiparipa odlazi preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Dobar napad Želje u 47. minuti, ali Stevanovićev pokušaj odlazi pored gola Čelika. Dvije minute poslije još jedna velika prilika za Plave. Stevanović je ubacio, Vranješ lijepo ostavio, a Ubiparip sa sedam metara šutirao u dobro postavljenog Dujkovića. U 57. minuti Zakarić ubacuje iz kornera na drugu stativu, Mehremić vraća, a Ubiparip glavom šutira malo preko gola Čelika.

U 65. minuti bilo je 2:0. Zakarić je dodao do Vranješa na lijevu stranu, ovaj sjajno ubacio, a Ubiparip glavom pogodio mrežu gostiju. Tri minute poslije Plavi dolaze i do treće gola. Nakon duplog pasa sa Vranješom, Blagojević lijevom nogom snažno šutira sa 25 metara i pogađa.

Čelik je do počasnog gola stigao u 84. minuti. Nakon udarca sa distance lopta je prevarila Kjsoevskog i samo nekoliko centimetara prešla gol-liniju. U 90. minuti Zajmović dobro ubacuje, a Kajkut glavom šutira malo pored gola. U posljednjem napadu Anđušić je glavom šutira, a Kjosevski sjajnom intervencijom odbranio naš gol. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović (Ćubara od 87.), Hadžić, Osmanković, Mehremić – Hajdarević, Blagojević – Zakarić (Crnov od 69.), Vranješ, Zajmović – Ubiparip (Kajkut od 72.).
Čelik: Dujković – Šantić, Pandža, Livančić, Karamatić, Kadrić, Anđušić, Mehić, Celik (Duvnjak od 58.), Nikolić, Duraković (Bevab od 66.).
Žuti kartoni: Pandža, Duvnjak,