FK Željezničar je pred pripreme za naredni dio sezone angažovao novog člana stručnog štaba, a riječ je o sportskom psihologu, doktoru Remziji Šetiću.

Remzija Šetić je doktor psiholoških nauka i uposlenik JU Dom zdravlja Sarajevo. U toku svoje karijere radio je u nekoliko sportskih kolektiva, a na Grbavicu stiže po drugi put.

– Po drugi put sam u FK Željezničar, angažovan sam kao sportski psiholog prvog tima. Sa Željezničarom imam kontinuiran odnos već godinama, a u jednom trenutku sam bio slobodan i trener Amar Osim je pokazao interesovanje, kako bi se napravilo unapređenje u segmentu psihičke pripremljenosti ekipe uoči nastavka sezone. Željezničar je drugi na tabeli i pored svih objektivnih poteškoća, jako dobar rezultat je postignut. Traži se prostor za napredak u raznim segmentima, a psihički aspekt je jedan od onih na koje će se posebno obratiti pažnja, kako bismo ostvarili ono što želimo. Ekipa me jako dobro prihvatila, imamo stručni štab koji je već dugo vremena tu i ima dobru saradnju. Generalno, možemo prije svega napraviti dobru atmosferu, a kada se to napravi, onda je moguće mnogo toga, kazao je Šetić.

Doktor Šetić je s ekipom od prvog dana priprema za proljetni dio sezone.