Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice prvog pretkola Evropske lige savladali crnogorsku Zetu sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Graovac, Stanić – Blagojević, Radinović – Zec, Zeba, Zakarić – Lendrić. Za goste su od prve minute igrali: Novović – Pesukić, Cavnić, Vijačić, Šekulić – Adžović, Milojko, Ljuljdjuraj – Kukulišić, Krsotvić, Kalezić.

Tek u 11. minuti smo vidjeli prvu priliku. Željo je držao loptu u svojim nogama, a nakon jednog dugog napada sa 25 metara je pored gola šutirao Blagojević. U 14. minuti je Lendrić zaradio žuti karton. Minut poslije velika prilika za Želju. Nakon kornera volej je uhvatio Zec, a sa gol-linije je izbacio defanzivac Zete. Nakon kornera je i Radinović šutirao, ali je lopta otišla preko gola. Plavi su do 15. minute izveli čak četiri kornera.

Gosti su tek u 21. minuti izveli dobru kontru, sa strane je ubacio Kukuličić, ali je Radinović izbacio loptu u posljednji trenutak. Nakon kornera je glavom Šekulić šutirao preko našeg gola. I u 26. minuti je Zeta izvela kontru, ovaj put je nakon ubačaja sa strane Bogičević izbacio loptu u korner. Kalezić je u 31. minuti šutirao sa 30 metara pored našeg gola.

Zakarić je u 33. minuti probio po lijevoj strani, prizemno šutirao, ali je Novović odbranio u korner. Dvije minute poslije Zec šutira sa 20 metara, ali lopta odlazi preko gola Zete. U 39. minuti je Zeba izveo minijaturu na lijevoj strani, ali u završnici udarac odlazi pored desne stative gostujućeg gola. U 45. minuti je Ljuljdjuraj dobio žuti karton. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Već u 22. sekundi drugog dijela Zec je sjajno ubacio, a Lendrić nije uspio zahvatit loptu ispred gola Zete. Dvije minute poslije Željo je poveo. Zeba je ubacio, Bogičević skočio, a Ivan Lendrić se najbolje snašao i pogodio mrežu gostiju. Radinović je u 56. minuti dobio žuti karton. Milojko je u 58. minuti snažno šutirao preko gola. U 64. minuti Rogošić je zamijenio Milojko. Zeba je u 66. minuti sa lijeve strane se namjestio na desnu nogu, šutirao, ali je lopta otišla pored gola gostiju. U narednom napadu velika prilika za goste kada je Kukuličić izašao pred naš gol, prebacio Kjosevskog, ali je lopta otišla pored gola. Radinovića je u 69. minuti zamijenio Marković.

Dobru priliku je Zeta propustila u 73. minuti. Nakon ubačaja sa strana Adžović je sjajno uhvatio makazice, a lopta je otišla malo pred našeg gola. Žerić je u 77. minuti zamijenio Zebu, prethodno je Žerić dobio i žuti karton zbog nepravilnog ulaska u igru. U 81. minuti sjajna prilika za naš tim. Blagojević je ubacio, a Graovac dobro skočio i šutirao glavom malo preko gola. U 88. minuti Zec sa lijeve strane snažno šutira, ali je Novović uhvatio loptu. U prvoj minuti sudijske nadoknade Lendrića je zamijenio Nikolić. Zakarić je u drugoj minuti nadoknade fenomenalno šutirao sa 25 metara, ali je Novović sjajnom paradom izbacio u korner.

Revanš utakmica je na rasporedu za sedam dana. Utakmica u Podgorici počinje u 20:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU