Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog sa 2:1.

Udarac Jakovljevića iz sedme minute iz blok Ćosića brani Muftić. Tri minute poslije Ćosić blokira udarac Kiša u korner. Jašarević iskosa iz velike udaljenosti pokušava u 14. minuti, ali lopta ide preko gola domaćih. U narednom napadu Kiš sa 25 metara šutira preko gola.

Muftić je bio siguran nakon udarca Jukića iz 16. minute. U 24. minuti dobra šansa za Zrinjski. Prvo je ubačaj Kiša boksovao Muftić, a potom na odbijenu loptu natrčava Ramić, ali skoro sa gol-linije izbacuje Cocalić. Minutu poslije Jukić iskosa opasno prijeti, Muftić paradom izbacuje.

Željo odgovara udarcem Allysona sa 25 metara, Marić brani u korner. Cocalić u 28. minuti šutira nakon ubačaja Štilića, Marić brani. Željo je poveo u 30. minuti. Mekić je ubacio sa strane, a Jašarević glavom pogodio za 0:1.

U 32. minuti Čanađija prijeti sa 20 metara, lopta ide malo pored našeg gola. Nakon kornera Jakovljević glavom šutira, Muftić brani. Dobra prilika za Zrinjski u 40. minuti. Malekinušić je iskosa izašao pred naš gol i šutirao preko prečke.

Dvije minute poslije tresla se i prečka našeg gola nakon udarca Kiša. Minutu poslije Jukić dobro prolazi i iskosa šutira pored našeg gola. U 45. minuti pokušao je i Bilbija glavom, i ovaj put lopta ide pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Zrinjski drugi dio otvara prilikom u 48. minuti kada udarac Kiša hrabro blokira Dubačkić. Četiri minute poslije Bilbija iz okreta šutira, lopta ide pored gola. U 64. minuti Jukić bježi po strani, ubacuje, a Bilbija pogađa stativu.

U 70. minuti Muftić spašava naš gol. Čorluka je ubacio, Bilbija šutirao glavom, a Muftić sjajno reagovao. U 76. minuti Kožulj ubacuje, a Jakoviljević glavom šutira tik pored našeg gola. Dvije minute poslije Jakovljević je bio precizniji i nakon ubačaja Ivančića pogodio naš gol za 1:1.

U 80. minuti Rustemović ubacuje, a Jašarević glavom šutira pored gola Zrinjskog. Zrinjski do drugog gola dolazi u 92. minuti. Bilbija je vratio do Mišića koji pogađa za 2:1.

Željezničar: Muftić – Galić, Dubačkić, Cocalić, Jašarević – Mekić, Ćosić – Gasal, Štilić, Amoah – Allyson. Još su igrali: Turanjanin, Rustemović, Drljo, Kosorić, Ovčina.

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru 1/16 finala Kupa BiH protiv Slobode. Susret na Tušnju igra se u četvrtak s početkom od 19:00 sati.