FOTO / Petrović: Ne postoji razmišljanje ko je favorit

Željezničar će u okviru 1/8 finala Kupa BiH dočekati ekipu Goražda, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj se obratio šef stručnog štaba, Slavko Petrović.

U uvodnom izlaganju Petrović je prokomentarisao derbi sa Sarajevom, te je istakao da nije zadovoljan u svim segmentima sa utakmicom.

– Sigurno da sa utakmicom protiv Sarajeva nisam u potpunosti zadovoljan.  Zadovoljan sam kako smo otvorili utakmicu i rezultatom na kraju. Teren je otežao mnogo za obje ekipe, tako da se to sve svelo na puno trke i borbe. Malo je razočaravajuća faza od prvih 20 minuta u drugom poluvremenu. Namjestili smo im dvije odlične prilike. Sve u svemu, bitno je da smo ostali u nizu bez poraza. Protivnik je igrao jako kvalitetno, prema nekim ljudima koji prate Sarajevo, to im je i najbolja utakmica ove sezone. Odigrali smo jako malo utakmica na nulu, a što se kaže, napad dobija utakmice a odbrana titule, rekao je Slavko Petrović.

Slijedi utakmica u Kupu. Mi idemo paralelno na oba fronta. Ne postoji razmišljanje ko je favorit u ove dvije utakmice. Želimo u obje utakmice biti bolji, nekima igračima ćemo pružiti bolju minutažu da povećamo konkurenciju. Sigurno ćemo morati odmoriti jedan dio igrača koji neće biti ni među 18. Nažalost, nemamo još tu mogućnost da izvedemo u potpunosti drugu ekipu, kazao je Petrović dodavši da je prolazak u Kupu obaveza.

Petrović je nakon postavljenog pitanja objasnio i situaciju zašto Bekrić nije bio među prvih 18. Radinović je fizički bio spreman da krene od prve minute, a na klupi su bili fudbaleri koji su pokrivali sve pozicije na terenu. Na poziciji gdje je Bekrić mogao konkurisati je zaigrao Beganović zbog pravila da tri fudbalera mlađa od 21 godine moraju biti među prvih 18.

Utakmica sa FK Goražde je na rasporedu u srijedu u 19 sati. Podržimo Želju!

POGLEDAJ GALERIJU