Željezničar će u okviru 1. kola Lige za prvaka dočekati ekipu Slobode, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu, na kojoj su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te kapiten Zajko Zeba.

Sutrašnji derbi najavio šef struke, Slavko Petrović, koji je pozvao sve navijače da dođu sutra i uveličaju historijsku utakmicu.

– Poslije jedne neočekivane pobjede Slobode nad Sarajevo mislim da nam je opomena stigla na vrijeme i kako trebamo ući u utakmicu. Sloboda je ekipa koja je izgubila par igrača, ali je još uvijek to ekipa koja je u vrhu bh. fudbala. Ako se pogledaju postignuti golovi to je najefikasnija ekipa poslije Zrinjskog, a bit će interesantno šta će moći napraviti protiv naše kvalitetne odbrane. Sloboda nam je dužnik. Poznato je da smo protiv njih posljednji put slavili 2011. godine. Ni Radnik ovdje deset godina nije poražen, tako da se tradicije ruše. Avanture iz Hrvatske ne bi trebala ostaviti posljedice. Niko nema velikih problema. Na kraju utakmice ćemo vidjeti koliko su igrači fizički spremni. Nadam se da ćemo iz ove pauze izaći maksimalno skoncentrisani, rekao je Petrović dodavši:

– Uz pomoć armije naših navijača želimo izvojevati pobjedu i tako zaključiti jedan historijski dan.U ekipi neće biti velikih problema. Crnov nam trenutno ne može pomoći, ali uskoro će biti od velike koristi. Mi smo obavili jedan razgovor, gdje smo pripremili ovu nedjelju. Znamo da je puno situacija koje mogu odvesti igrača u pogrešnom smjeru. I kapiten pokušava sve smiriti u svlačionici.

– Teško je nešto reći poslije šefa. Što se tiče ekipe, ispred igrača mogu reći da jedva čekamo utakmicu i da nastavimo seriju uz maksimalan pristup. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Uz dužno poštovanje svim protivnicima, ali mi smo bitni. Respektujem Slobodu, ali mislim da se sutra mi pitamo, pogotovo na ovaj historijski dan, a uz maksimalan pristup ne bi trebalo biti problema. Sloboda dolazi rasterećena, ali mislim da to nije prednost. Oni zavise od drugih. Što se tiče naše ekipe, iskusni smo, svjesni smo situacije. Puno smo dobrih stvari napravili u posljednjih mjesec i pol, bilo bi šteta to ispuniti. Istočna tribina je samo dodatni impuls. Pogotovo sutra ću dati zadnji atom snage, ali i ostatak ekipe, istakao je Zajko Zeba.

Utakmica počinje u 19 sati. Prodaja ulaznica će započeti sutra u 10 sati u Fan shopu, te od 14 sati u prodajnim kućicama.

POGLEDAJ GALERIJU