Željezničar će u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati u Bijeljini kod Radnika, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Nije isto igrati na lošem terenu i na dobrom. Ali nama je važnije da ponovimo pristup i ozbiljnost iz pripremnih utakmica. Neću da kažem da nam to garantuje bilo šta, ali bez toga nema ništa. Teren i vrijeme utiču na taktiku i na sve ostalo. Znamo gdje igramo, znamo za kakvo smo se prvenstvo pripremali. Bez obzira na to gdje smo se pripremali znamo gdje ćemo igrati svaku drugu utakmicu. Naš teren je odličan, ali u gostima tereni su najčešće slabiji, rekao je Amar Osim dodavši:

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

– Počet ćemo prvenstvo sa igračima koji su završili prošlo prvenstvo. Možda bude jedan novi igrač u odnosu na to. Znamo da su svi koji su tu zdravi, oni će početi. Neki novi koji još nisu spremni će dobiti manje minutaže, ali se nadam da će za određeno vrijeme moći dati malo više. Naš cilj je ove godine Evropa, da kako god uđemo u Evropu, jer se naši klubovi, znate, finansiraju većim dijelom izlaskom u Evropu. A, Željo kao klub u zadnjih deset godina, samo smo jednom promašili Evropu i drugi put kada bi se to dogodilo bio bi to veliki udarac za nas, i finansijski i svakako. Nemamo laku situaciju, imamo par ekipa koje su sa nama gore, imamo još četrnaest kola i ako budemo pravi mi ćemo to ostvariti.

Željezničar je nakon izjava za medije otputovao u Etno selo Stanišići gdje će danas i sutra trenirati, te boraviti do utakmice koja je na rasporedu u nedjelju u 14:30 sati uz prenos na Moja TV. Fudbaleri koji su otputovali: Kjosevski, Fejzić – Stevanović, Stanić, Pavić, Bajić, Sipović, Bogičević, Rodin, Osmanković – Osmanović, Šabanadžović, Hajdarević, Sadiković, Ramović, Mujezinović, Veselinović, Zajmović, A. Zec, Klepač – Krpić, E. Zec.

POGLEDAJ GALERIJU