FOTO / Osim: Povukli smo jedini logičan potez

Danas je u Plavom salonu Stadiona Grbavica održana vanredna konferencija za medije povodom raskida ugovora sa Admirom Adžemom i imenovanja novog šefa struke.

Prisutnim novinarima su se obratili bivši šef struke, Admir Adžem i menadžer Kluba, Amar Osim. Istakli su razloge raskida ugovora te je Almir Memić predstavljen kao novi šef stručnog štaba.

U zadnje vrijeme smo u problemima zbog zakonskih regulativa jer su klubovi dužni provoditi kriterije koje su zadali FIFA i UEFA koji su u posljednje vrijeme pooštreni, tako se desilo oko licenciranja klubova, kazao je Osim, dodavši:

– Gledali su nam kroz prste do oktobra, plaćali smo kazne. Mislim da kao najveći klub u državi i klub koji je dao najviše licenciranih trenera jedina ispravna odluka je bila da zamijenimo trenera. Povukli smo jedini logičan potez. Ljudi koje ćemo postaviti nisu bezveze tu, imaju licencu i dugo godina su u klubu, rekao je Amar Osim.

Osim je istakao da će Almir Memić biti šef struke, a njegov pomoćnik Edis Mulalić. Admir Adžem će preuzeti juniore.

– Došli smo do dogovora da je najbolje za klub ovaj potez. Svjestan sam da je licenca problem. Zahvaljujem se svima u klubu mojim pomoćnicima i igračima na korektnim odnosima. Nastavit ću raditi u omladinskom pogonu. Hvala i našim naviijačima Manijacima uz poruku da i dalje budu dodatna snaga našim igračima, poručio je Admir Adžem.

POGLEDAJ GALERIJU