Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su savladali Radnik sa 4:1, dok su pioniri bili bolji sa 6:0.

Protekli vikend na rasporedu je bilo 20. kolo Omladinske Premijer lige za pionire i kadete u kojem su naši omladinci dočekali bijeljinski Radnik. Prvi na teren su istrčali pioniri, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Željo je slavio sa 6:0. Tri gola je dao Darko Hrkalo, dva Armin Karišik, a jedan je djelo Riada Mašale. Ekipa Edima Hadžialagića igrala je u sastavu: Bjelica, Otajagić, Kobašević, Jaganjac, Mašala, Brković, Serdarević, Karišik, Halilović, Bučan, Hrkalo. Još su igrali: Trnka, Behlil, Kočević, Martinović i Rastoder.

Foto: Sport1.ba

Željezničar je na drugom mjestu na tabeli sa deset bodova manje od prvoplasiranog te uz utakmicu manje. U narednom kolu Plavi gostuju Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Kadeti Plavih su također bili ubjedljivi protiv Radnika. Dosadašnji trener kadeta Milan Gutović preuzeo je prvi tim Slavije, a na njegovo mjesto postavljen je Nermin Šehović. Za naš tim dva gola postigao je Tarik Pehilj, a po jedan Ađlan Karalić i Dario Ćorić. Željo je počeo u sastavu: Milićević, Fejzić, Beća, Drina, Pehilj, Šošić, Džanko, Mulaosmanović, Husić, Karalić, Gasal. Sa klupe su u igru ušli: Ćorić, Hodžić, Mućaj, Alilović i Hukara.

Foto: Sport1.ba

Plavi su drugi na tabeli sa jednim bodom manje od Širokog Brijega. Upravo ova dva rivala imaju i utakmicu manje koja je u prošlom kolu odgođena zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Kao i pioniri, u narednom kolu Željo će u goste Mladosti DK.

Foto: Sport1.ba