Omladinci Željezničara protekli vikend su igrali utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su savladali Radnik sa 2:0, pioniri su bili bolji rezultatom 1:0, dok su juniori u Vitezu odigrali 2:2.

Kadeti Plavih nisu sezonu počeli kako se to očekuje od njih, ali u ovom kolu su bili sigurni u slavili rutinsku pobjedu protiv Radnika od 2:0. Golove su postigli Muhamed Salanović i Edin Mujić. Za tim Adina Mulaosmanovića su igrali: Muftić – Cacan, Drina, Panjeta, Gušo – Džindo, Duraković – Mujić, Salanović, Musić – Aljić. Željo je trenutno deveti na tabeli sa devet osvojenih bodova, te uz utakmicu manje od drugih rivala.

Pionirska selekcija Plavih je slavila Radnik sa minimalnih 1:0, a gol odluke je postignut u prvoj minuti. Auto-gol je postigao Bogdan Smiljić. Željo je igrao u sastavu: Gusinac, Fejzić, Hubanić, Tabaković, Hasić, Ćutahija, Grcić, Nikšić, Ćorić, Mulaosmanović, Behlulović. Pioniri Želje su treći na tabeli uz (kao i Široki Brijeg) utakmicu manje od drugih timova.

Juniori Želje predvođeni Omerom Joldićem će sutra saznati ime protivnika u Omladinskoj Ligi prvaka, a u nedjelju su remizirali sa Vitezom 2:2. Domaći su poveli brzim golovima Zvonimira Petrovića, a bod našem timu su donijeli Amar Beširević i Ismar Midžić. Plavi su igrali u sastavu: Kršić, Beširević, Velić, Nuhanović, Osmanović, Hasanović, Šehić, Demirović, Dacić, Bojanić, Dubakčić. Željezničar je prvi na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na Sarajevo.

POGLEDAJ GALERIJU