Omladinci našeg Željezničara su u okviru 28. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Radnika. Juniori su slavili sa 3:1, dok su kadeti bili bolji sa 4:0.

Juniori predvođeni Admirom Adžemom sve su bliži šampionskoj tituli. U ovom kolu su na Grbavici dočekali Radnik, te slavili sa 3:1. Gosti su poveli u 26. minuti golom Dragana Živanovića. Poravnao je Meldin Jusufi u 37. minuti susreta. Preokret je u 66. minuti donio rezervista Aldin Hrvanović, a konačnih 3:1 je postavio Tarik Džindo u 79. minuti. Željo je igrao u sastavu: Karavdić – Kurtović, Džindo, Velić, Beširević – Hajdarević, Šabanadžović – B. Šehić, Žerić, Jusufi – Šubo. Još su igrali: Delić, Tukić, A. Šehić, Dacić i Hrvanović. Četiri kola prije kraja prvenstva, Željo je prvi na tabeli sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Široki Brijeg koji ima utakmicu manje.

Kadeti su nakon poraza od Mladosti konsolidovali redove i visokim rezultatom savladali Radnik. U pobjedi od 4:0 sjajan je bio Eldar Šehić koji je postigao dva gola, a po jedan su dodali Alen Nuhanović i Edin Mujić. Izabranici Nermina Šehovića su igrali u sastavu: Demirović – Bezdrob, Lukovac, Ćosić, Duraković – Osmanović, Šušić – Mujić, Nuhanović, E. Šehić – Hasanović. Još su igrali: Hadžić, Adžem, Kolar, Džudžević, Zubanović. Plavi su prvi na tabeli sa četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevo koje ima dvije utakmice manje.

U narednom kolu Omladinske Premijer lige selekcije Željezničara će dočekati Čelik.

POGLEDAJ GALERIJU