Omladinci našeg Željezničara su u okviru 23. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Metalleghea. Juniori su slavili sa 11:0, dok su kadeti bili bolji sa 6:0.

Omladinska Premijer liga BiH se igra u trokružnom sistemu, a u okviru 23. kola juniori i kadeti su dočekali selekcije Metalleghea sa kojim su odmjerili snage i prije 20 dana. Tada su juniori slavili sa 11:1, a kadeti sa 6:0. Danas je rezultat bio skoro identičan. Juniori su slavili sa 11:0, a kadeti ponovo 6:0.

Fudbaleri Admira Adžema igraju sjajno i ne žele ispustiti prvu poziciju na tabeli. U visokoj pobjedi na Jajčanima po dva gola su postigli Ajdin Mujagić i Mirza Šubo a po jedan Šabanadžović, Velić, Jusufi, Žerić, Tukić, Karišik, B. Šehić. Za Plave su igrali: Karavdić – A. Šehić, Kurtović, Velić, Beširević – Šabanadžović, Džindo – Hrvanović, Žerić, Jusufi – Mujagić. Još su igrali: Tukić, Šubo, Dacić, Karišik, B. Šehić. Željo drži prvu poziciju sa bodom prednosti u odnosu na Slobodu.

I izabranici Nermina Šehovića su pružili još jednu sjajnu partiju. Šest postignutih golova, a utakmicu je obilježio hat-trick Farisa Zubanovića. Po jedan gol su postigli Adžem, Osmanović i Mizdrak. Za Želju su igrali: Krišić – Mešić, Zilić, Lukovac, Ćosić – Šušić, Osmanović – Mujić, Nuhanović, E. Šehić – Zubanović. Još su igrali: Hadžić, Adžem, Džudžević, Šarić i Mizdrak. I kadeti su prvi na tabeli sa jednim bodom prednosti u odnosu na Sarajevo.

Naredno kolo za vikend odigrat će se gradski derbi omladinaca sa Sarajevom.

POGLEDAJ GALERIJU