U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo Kluba, te aktivno razgovarali o trenutnoj situaciji i planovima za budućnost.

Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika sa posljednje sjednice, uslijedila je tačka Dnevnog reda koja se odnosila na Izvještaj o radu Odbora za hitnost čiji je mandat istekao sa večerašnjoj sjednicom. Izvještaj je prezentovao predsjednik Odbora, Oro Ibrišimović, a isti je usvojen jednoglasno.

Potom su delegati odabrali novog predsjednika i nove članove Upravnog odbora. Novi predsjednik UO je Admir Tunović, dosadašnji član Odbora za hitnost, a članovi UO su: Elvedin Grabovica, Adnan Mataradžija, Ilijas Kovačević, Ahmet Salčin, Asmir Dževlan, Enis Džafić, Damir Dinarević i Jasmin Badžak.

– Imamo tim koji zna šta znači stvarati vrijednosti, koji imaju uspješne karijere i kojima publicitet nije potreban. Želja je da ukinemo publicitet sa Uprave, želim samo da radimo i postižemo konkretne rezultate. Prilika je da kroz ovu Upravu napravimo jedan iskorak naprijed i želja je da stvaramo karakternu sredinu u kojoj ćemo biti privlačni ljudima čije su karijere u usponu, a ne da budemo poligon za oživljavanje karijera, ne samo u sportu nego i u ostalim kadrovima. Jasno je da su poslije ovakve sezone promjene prirodan ciklus i nećemo imati luksuz da je uspjeh samo da izborimo opstanak i da napravimo finansijsku stabilnost. Mi moramo imati pristup na nekoliko fokusa, moraju se razvijati paralelno sportski segment, infrastruktura, finansije, administracija i Omladinska škola. Ne postoji jedan od ovih pet fokusa koji se smije izdvojiti, a da ugrozi drugi. Stvari moraju ići paralelno. Odluke koje ćemo praviti vjerovatno će nekada izazvati neki revolt, ali garantujem da će svaka odluka biti u skladu sa interesima Kluba. Jednostavno prethodna sezona nas mora promijeniti i da naučimo nešto iz ovoga. Prirodno je napraviti rezove jer je Klub iznad interesa svakog pojedinca.

Izvještaj Radne grupe zadužene za Javni poziv prezentovao je Adi Bikić. Tim za pregovore u kontaktima je sa nekoliko zainteresovanih fizičkih i pravnih lica. Novom odlukom Skupštine rok Javnog poziva je produžen do augusta 2024. godine, dok istovremeno, Tim za pregovore je ovlašten da započne pregovore sa svim zainteresovanim stranama koje su se već javile na Javni poziv.

Mi smo Željini, Željo je naš!