Željezničar će u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Slobode, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Milomir Odović i prvotimac, Sulejman Krpić.

– Poslije izleta na teren koji je impresivan, zaista dugo pamtim, moram reći da su ljudi zajedno sa svim onima koji su učinili da teren izgleda ovako, uradili pravi posao. Sada je na nama da svojim dobrim igrama opravdamo ulaganja, ali ne samo to već da ovaj sportski segment bude na nivou svih ostalih u klubu. Slijedi nam utakmica sa Slobodom nakon utakmice sa Mladosti gdje smo remizirali. Mogli smo mnogo bolje, neke stvari nisu bile na potrebnom nivou, vrlo sam svjestan toga, ali budući da sam s ovom ekipom tek u prvoj trećini prvenstva zaista vjerujem u ovu ekipu. Stvari treba popravljati iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, biti puno bolji. Ova ekipa nije dostigla svoj puni potencijal, ja samo molim za razumijevanje i nadam se da će stvari doći na svoje, kazao je Odović dodavši:

– Sloboda je pokazala specifičan način igre, igraju izuzetno motivisano, igraju poprilično na neke duže pasove, ali koje oni dobijaju. Vrlo su se dobro adaptirali na tu igru, puno trče, puno duel igre ima u njihovim utakmicama i na tome im moramo odgovoriti. Pokušavaju visoko da stisnu protivnika, nadam se da ćemo moći odgovoriti na sve izazove. Na našem terenu moramo na pravi način odgovoriti i odigrati dobru utakmicu, te napraviti pravi rezultat, a to su u ovom slučaju tri boda. Pokušaćemo učiniti sve da iz dana u dan napredujemo iz utakmice u utakmicu.

– Teren nam je zaista kvalitetan, nadam se da će se igrači što prije adaptirati i početi koristiti blagodeti tog terena. Na njemu se može igrati fudbal. Fudbal je veličanstvena igra. Može se igrati ko je kreativan, sve u timskom duhu. Uvijek ima dovoljno prostora da svi njihovi individualni kvaliteti se ukomponuju u jednu cjelinu, za kraj je kazao Odović.

Utakmica se igra u srijedu u 20:30 sati, a prodaja ulaznica počinje sutra od 10 sati.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba