Fudbaleri Željezničara su u okviru 5. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Mladosti sa 1:0.

U trećoj minuti Plavi pogađaju prečku. Alispahić je dijagonalom pronašao Stevanovića, ovaj gurnuo za Lendrića čiji udarac uz pomoć prečke brani Bukvić. Nakon greške našeg tima, Dedić izlazi sam pred gol, zaobilazi Erića, šutira, ali sa gol-linije spašava Miletić. U 14. minuti Štilić ubacuje, Veselinović šutira, ali Mahmić ispred gola otklanja opasnost. U nastavku napada Šehić šutira preko gola.

Štilić ubacuje iz kornera u 22. minuti, Lendrić glavom šutira preko gola. Udarac Štilića iz 24. minuta nakon slobodnog udarca odlazi preko gola. Dvije minute poslije ponovo Štilić prijeti, ovaj put Alić izbacuje u korner. Veselinović u 29. minuti prizemno šutira, Bukvić brani.

Mladost je povela u 33. minuti. Nakon duge lopte, Nedim Hadžić se najbolje snašao, izborio za poziciju i precizno iskosa šutira i pogodio za 0:1. Minutu poslije Štilić ubacuje, Lendrić glavom šutira preko gola. U 45. minuti Štilić ubacuje iz prekida, Juričić glavom tuče preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Dedić u 49. minuti gađa s distance, lopta odlazi pored našeg gola. U 52. minuti sjajna šansa za Plave, Lendrić se oslobodio dva igrača, iskosa šutira, ali Bukvić fenomenalno odbranio. Alić iz slobodnog udarca šutira u 60. minuti, lopta odlazi preko gola. Subašić u 69. minuti iskosa šutira daleko od gola Mladosti. Dva opasna napada Plavih u 73. minuti. Prvo je udarac Subašića požrtvovano spasio Mahmić, a u narednom napadu Bekrićev ubačaj prolazi kroz peterac.

Ataci Plavih su se nastavili, a u 90. minuti ogromna prilika za Lendrića čiji udarac iz peterca odlazi u korner. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru prvog pretkola Evropske lige protiv Maccabi Haife. Susret se igra u Haifi u četvrtak s početkom od 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović (Blažević od 63.), Kosorić, Miletić, Šehić – Alispahić (Hajrić od 81.), Mujezinović (Bekrić od 69.), Veselinović (Jamak od 46.), Štilić – Lendrić, Juričić (Subašić od 46.).
Mladost: Bukvić, Lalić, Mahmić, Nikolić, Alić, Hiroš (Biber od 78.), Dedić (Begić od 78.), Vazda (Buhač od 88.), Dejanović (Mirkov od 88.), Mujarić (Hrustanović od 55.), Hadžić.
Žuti kartoni: Dedić, Miletić, Kosorić, Hiroš, Alić, Begić, Mahmić,