Povodom odigravanja utakmice 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH između našeg Željezničara i Viteza održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Plavih, Edis Mulalić, i prvotimac, Emir Hodžurda.

Prisutnim medijima prvo se obratio Edis Mulalić koji je najavio tešku utakmicu zbog izostanka nekoliko igrača.

– Jasmin je operisao koljeno, nema ga u kombinaciji. Utakmicu ćemo igrati za njega, to je pravi momak i pokazao je da je dao maksimum u prošlom periodu. Imamo kažnjenog Đelmića, rovit je i Kokot, a Stokić je kažnjen zbog kartona. Nema ni Dade Sadikovića. Od Viteza očekujem da pobjedom sezonu privedemo kraju. Ekipa Viteza je sigurno da u zadnje vrijeme igra dobro, neriješeno su igrali sa Širokim, mi smo ih pratili, danas imamo video analizu, spremamo se i moramo se čuvati njihove kontre. Imaju dobre pojedince, jako dobrog trenera. Doći će rasterečeni, njima je ljepota igrati, kazao je Mulalić.

Edis je još prokomentarisao situaciju oko mladih fudbalera koji nastupaju za reprezentativne selekcije, da su preumorni i da je Željo jedina ekipa koja u svim selekcijama ima fudbalere, a koji nose igru prvog tima.

Potom je nedjeljnu utakmicu najavio defanzivac Plavih, Emir Hodžurda.

– Svi smo svjesni šta nas očekuje nakon dosta turbulentne sezone za nas. Želimo u nedjelju pobijediti. U ekipi vlada dobro raspoloženje, žao nam je zbog Bijeljine jer nismo imali sreće. U nedjelju biće teško, fali nam nekoliko igrača, ali vjerujem da će fudbaleri koji su manje igrali dati sve od sebe, rekao je Hodžurda.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 13 sati, a ulaz na južnu u sjevernu tribinu je besplatan.

 

POGLEDAJ GALERIJU