FOTO: Memić: Velež je neugodna ekipa, ali naš cilj su tri boda

Danas je u Plavom salonu Stadiona Grbavica održana konferencija za medije povodom odigravanja susreta 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH između našeg Željezničara i Veleža.

Prisutnim novinarima prvo se obratio Almir Memić.

– Pauza nam je dobro došla, igrači su se osvježili i dobro pripremali za susret s Veležom. Velež je veoma neugodna ekipa, jer bolje igraju na strani nego kod kuće. Očekuje nas teška utakmica, ali se nadam da ćemo doći do tri boda, a sa njima bi direktno izbacili Velež koji nam je jedan od konkurenata u borbi za Evropu, kazao je Memić.

Na pitanje o nesigurnosti u zadnjoj liniji Memić je odgovorio:

Iskreno se nadam da će naši štoperi igrati sve bolje i bolje kako sezona bude odmicala. Ipak, radi se o dva nova igrača koji ranije nisu igrali zajedno, ali se polako uigravaju. Radimo na tome i nadam se da će sve doći na svoje u nastavku sezone.

Potom se novinarima obratio i Aleksandar Kosorić.

– Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Neće biti lako, ali mi igramo pred našim navijačima, te se nadam pobjedi. Poznajem ekipu Veleža koja je veoma nezgodna, posebno na strani. Radi se o ozbiljnoj ekipi koja je poražena samo od Širokog i Zrinjskog, kazao je defanzivac Plavih.

Cijene ulaznica za susret 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Velež će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, za članove 4 KM, sjevernu tribinu 8 KM, za članove 6 KM, otkriveni dio zapada 15 KM te natkriveni dio 20 KM.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU