FOTO / Kostić: Želimo vratiti samopouzdanje i dokazati da smo u Tuzli imali loš dan

Željezničar će u okviru petog kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Viteza, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Miloš Kostić i prvotimac, Vedran Kjosevski.

Utakmicu je prvo najavio šef struke, Miloš Kostić, koji je istakao bitnost naredne utakmice.

– Poslije jedne utakmice koja znate kako je prošla čeka nas jedna teška utakmica u kojoj trebamo popraviti utisak koji nismo ostavili u Tuzli, jer smo izgubili bez ispaljenog metka i to više ne smije da se ponovi. Spremamo se za utakmicu s Vitezom, želimo vratiti samopouzdanje ekipi i navijačima i želimo dokazati da je u Tuzli samo bio loš dan. Mislim da će u nedjelju sve biti na boljem nivou, kazao je Kostić dodavši:

Zadovoljan sam što atmosfera jučer nije bila dobra na treningu. Znači da su igrači shvatili da ono u Tuzli nije bilo dobro. Danas na treningu je to već bilo malo bolje. Sigurno da atmosfera ne može biti dobra poslije poraza, pogotovo jer neke stvari nisu ispoštovane. Do Viteza bi atmosfera trebala biti dosta bolja u takmičarskom smislu. Bit će promjena u ekipi, a ja ne bježim od toga da mijenjam. Nekad i ja pogriješim i vjerujem nekom igraču. Neki igrači gube bonus kod mene.

Kostić je još dodao ima određenih problema sa povredama. Lazić i Žerić su van konkurencije, dok je Pozder povračao noć prije utakmice u Tuzli. Također, Bekrić je dobio udarac u koljeno, ali će biti spreman za nedjeljni duel.

U atmosferi u ekipi i očekivanjima je govorio i golman Plavih, Vedran Kjosevski.

– Ekipa Viteza nije nimalo naivna i ima dosta iskusnih igrača koji poznaju ovu ekipu. Izdvojio bih Kokota, s kojim smo igrali i koji predvodi Vitez. Želimo popraviti blijed utisak iz Tuzle, rekao je Vedran Kjosevski.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 20 sati. Cijene ulaznica će iznositi 5 KM za tribinu Jug, 10 KM za tribinu Sjever, 20 KM za tribinu Zapad A i 25 KM za tribinu Zapad galerija.

POGLEDAJ GALERIJU