FOTO / Karić: Nadam se da smo se psihološki oporavili

Povodom odigravanja utakmice 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH između našeg Željezničara i Borca održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili prvi pomoćnik Plavih, Elvis Karić, i prvotimac, Ognjen Đelmić.

Prisutnim novinarima se prvo obratio prvi pomoćnk Edisa Mulalića, Elvis Karić.

– Imali smo pauzu 15 dana, nadam se da smo se psihološki oporavlili od utakmice sa Slavijom. Imamo problema sa povredama, Damir Sadiković je došao povrijeđen s priprema reprezentacije, a Jasmin Bogdanović se nije oporavio, kazao je Karić dodavši:

– Borac je mlada ekipa, zanimljiva, u nezgodnom položaju, i sam klub je u nekoj dubiozi, ali nas to ne interesuje. Mi ćemo dati sve da ostvarimo pobjedu, jer nam je utakmica biti ili ne biti. Imamo taj problem, sa ekipama koje nam se zatvore. Utakmica prekosutra će biti slična kao i sa Čelikom i Slavijom. Borac smo gledali nekoliko puta, i to je ekipa u kojoj svi stanu iza lopte, brane se.

Potom je na pitanja novinara odgovarao prvotimac Ognjen Đelmić.

– Željo može do pobjede. Prekosutra nas očekuje teška utakmica protiv Borca koji je kvalitetna ekipa i stanje na tabeli ne govori pravu sliku. Igramo kući pred našom publikom i moramo dati sve od sebe da dođemo do pobjede. Nama igračima je dosta lakše kad imamo 12. igrača. Istina, u zadnje vrijeme nisu u onolikom broju koliko je bilo prije, te ih pozivam ovom prilikom da nas dođu podržat jer su nam bitni, rekao je Ognjen Đelmić.

Cijene ulaznica za susret 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Borac će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, sjevernu tribinu 8 KM, otkriveni dio zapada 10 KM te natkriveni dio 15 KM.

POGLEDAJ GALERIJU