Održana su finala i dodjela medalja osmih po redu Sportskih igara mladih, a svečani događaj su uveličali juniori Željezničara.

Najljepša sportska priča za mlade, Sportske igre mladih, došla je do samih finala. Osme po redu Igre su ove godine održane u preko 30 gradova, a učestvovalo je čak 45.000 djece širom Bosne i Hercegovine. Sinoć je održana svečana dodjela medalja za najbolje, a prisustvovali su ministar kulture i sporta KS, Mirvad Kurić, bh. košarkaš Adi Zahiragić, te prvotimci FK Sarajevo i juniori Željezničara. Rivali su ovaj put igrali u istoj ekipi protiv najbolje momčadi ovogodišnjeg takmiče SIM-a. “Simovci” su slavili sa 9:0, a ispred našeg Kluba su bili Alen Nuhanović, Vedad Muftić i Nedim Aljić, dok su ispred Sarajeva igrali Velkoski, Ahmetović, Handžić, Kovačević i Mujakić.

FK Željezničar čestitama Sportskim igrama mladih na još jednoj sjajnoj organizaciji takmičenja, na promociji sporta među mladima, te se zahvaljujemo na pozivu i učestvovanju u svečanom finalu. Više informacija o Sportskim igrama mladih pogledajte ovdje.

POGLEDAJ GALERIJU