Željezničar u nedjelju gostuje Posušju, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Tomislav Ivković i prvotimac, Mate Crnčević.

– Mi moramo shvatiti da je Posušje još teža utakmica od ovih što su bile, Borac i Tuzla. To je ekipa koja loše stoji na tablici, ali kako igraju i šta pružaju to ne zaslužuju. Govorim od prvog dana da smo mi radna ekipa, da svaku utakmicu moramo dati 110% kako bismo imali pozitivan rezultat. Ovo je vrlo važna utakmica da vidim karakter, koji je neosporan, da vidim kakav je karakter u utakmicama gdje nas smatraju da smo favoriti, ali ja ne. Liga je ovakva kakva je. Razlika između ekipa je mala, bez obzira na položaj na tabeli, moramo biti koncentrisani, na njihovom nivou borbenosti i duela i moramo nastojati da kroz igru probamo doći do pozitivnog rezultata, kazao je Ivković i dodao:

– Mi smo stvarali puno šansi u svakoj utakmici. Fali nam malo više kvaliteta u realizaciji. Ali, uvijek govorim da je najbitnije doći i napraviti šansu, što je najteže. Samim time što više napraviš šansi imaš više mogućnosti da pobijediš. Ova promjena sistema koju smo napravili u zadnje 3-4 utakmice, pa onda variramo u toku utakmice zavisno od protivnika, je donijela pomak u igri, ali isto tako pogotovo igrači koji igraju na pozicijama u sredini, Mato, Suba ili Beća, iziskuje puno trke i još više rada u onom drugom sistemu. Mi kroz igru moramo stvarati šanse i kroz igru pobjeđivati, jer drugačije ne znamo.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 13 sati.