Željezničar će u okviru 1. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati banjalučki Borac, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Tomislav Ivković i prvotimac Samir Bekrić.

– Mislim da je za igrače i za klub i za navijače možda najbolje da igramo baš sa Borcem. Prvak, odlična ekipa, igrali su vrlo dobro sa Clujom, ekipa koja je kvalitetna, protiv naše koja je mlada, željna utakmica, željna se pokazati da ima kvalitet, a ja uvijek kažem sve se odlučuje na terenu. Borac je kao favorit, ali taj favoritizam će im možda uzeti naši navijači. Oni se vraćaju nakon godinu i po, a znamo koliko oni znače ekipi i koliko nose ekipu. Momci su radili dobro, svaki dan su sve bolji i bolji. Neću plakati da nam fali još dana priprema, utakmica, tako je kako jespremali smo se onako kako smo se spremili za novo prvenstvo, koje je došlo kao preko noći. Ne mogu vjerovati da već sutra počinje. Psihički smo spremni, fizički i ne, jer ćemo fizički biti spremni kroz utakmice kad krene prvenstvo, ali kroz treninge vidim da su igrači motivisani, rekao je Ivković dodavši:

– Ne znam ja šta je bod, šta tri. Igramo onako kako trebamo igrati, igramo na pobjedu, na ovakav ili onakav način. Respektiramo protivnika, nastojaćemo nekim našim taktičkim potezima iznenaditi Borca, koji je iskusna ekipa. Mi imamo mladost, imamo zanos i volju, pa da vidimo do kuda ćemo doći.

Utakmica se igra u subotu od 21 sati na Stadionu Grbavica, a prodaja ulaznica vrši se danas do 17:30 sati, te sutra od 9:30 sati. Plavi će večeras na Grbavici obaviti posljednji trening, a bit će zatvoren za javnost.

POGLEDAJ GALERIJU