FOTO: FK Željezničar predstavio Javiera Hervasa

U hotelu Courtyard Marriott održana je konferencija za medije FK Željezničar na kojoj je predstavljen Javier Hervas, novi fudbaler Željezničara za narednu sezonu.

Fudbalski klub Željezničar je danas predstavio svoje treće igračko pojačanje za narednu sezonu, Javiera Hervasa. Javiera je u ime Kluba predstavio direktor, Mirsad Šiljak.

– Imam izuzetnu čast da vam predstavim novog igrača sa kojim ćemo danas zvanično i potpisati ugovor. Igrač će se priključiti ekipi na kraju ove sezone. FK Željezničar želi unaprijediti kriterije u Premijer ligi, a mislim da Javier može unaprijediti našu ligu. Igrač koji je imao predugovor sa Realom i bio je član Seville. Potpisivanje ugovora će biti jedan impuls svim ozbiljnim igračima koji trebaju da dođu u Premijer ligu. Također, on će svojim radom motivisati i naše fudbalere, kazao je Mirsad Šiljak, direktor našeg Kluba.

Potom se medijima obratio Javier Hervas koji ističe da ga je privukla historija Želje.

Osjećam se sretno. Stigao sam u Sarajevo tek jutros, nisam upoznao grad još, ali nadam se da ću to uraditi u narednih nekoliko dana. Kada sam dobio ponudu Želje informisao sam se o klubu, saznao sam da je to pobjednički klub sa velikom historijom i sve mi se to svidjelo. Kao pobjednički klub želimo pobjede i potrudit ću se da pomognem  da osvojim prvenstvo. Što se tiče moje igračke karijere, najbolji period mi je bio u Sevilli. Imao sam ponudu Real Madrida, ali sam smatrao da je Sevilla bolji izbor za mene, riječi su Javiera Hervasa, novog fudbalera Plavih.

Na kraju svog obraćanja medijima, Javier je pokazao člansku karticu FK Željezničar i poručio da je već postao član.

Španac Javier Hervas treće je igračko pojačanje Fudbalskog kluba Željezničar za sezonu 2016/2017. Rođen je 9. juna 1989. godine u Cordobi. Hervas je u dosadašnjoj karijeri igrao za Cordobu, Sevillu, Hercules i Sabadellu, a u Željezničar dolazi iz australskog Brisbane Roara.

Dvadesetšestogodišnji Hervas igra na poziciji veznog fudbalera i bit će prvi španski državljanin koji će nastupati za FK Željezničar.

POGLEDAJ GALERIJU