Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Grbavici remizirali sa tuzlanskom Slobodom 0:0.

U drugoj minuti nakon kontre, Kokot ubacuje za Đelmića, ali defanzivac gostiju u posljednji trenutak reaguje. Četiri minute poslije Zeba upošljava Ahmetovića čiji udarac odlazi pored našeg gola. U devetoj minuti lijepa akcija Plavih. Kokot je glavom poslao loptu za Tiaga koji vraća loptu do napadača našeg tima, ali njegov udarac je otišao pored gola.

Igrala se 11. minuta kada je Hadžiahmetović pogriješio, a Ahmetović šutirao pored gola. U 17. minuti Tiago je napravio dar-mar po lijevoj strani, ubacio, ali udarac Blagojevića nije bio opasan po gol Slobode. Minutu poslije divna akcija Želje. Tiago je pronašao Sadikovića koji lucidno proigrava Kokota čiji udarac odlazi pored stative.

Đelmić je pokušao u 27. minuti, ali ponovo bez veće opasnosti po gol Pirića. Sedam minuta prije kraja prvog dijela je Đelmić šutirao preko gola. Minutu poslije nakon greške Bogdanovića, Zeba šutira iz odlične pozicije pored gola. U 41. minuti Blagojević odlično pokušava iz slobodnog udarca, ali Pirić paradom izbacuje u korner. Nakon kornera Hodžurda šutira, ali je Pirić bio siguran.

Početak drugog poluvremena nije pokazao ništa, obje ekipe su igrale sporo i bezidejno. Od 63. minute je Sadikovića zamijenio Stokić. U 68. minuti dobra prilika za Slobodu kada Veselinović šutira, a Antolović izbacuje u korner. U narednom napadu Ahmetović odlično skače i šutira, a Antolović još jednom odlično reaguje.

U 71. minuti velika prilika za Želju. Tiago je glavom lobovao Pirića, lotpa se od prečke odbila do Đelmića koji je uposlio Kokota čiji udarac iz neposredne blizine blokira odbrana Slobode. Domaći su tražili igranje rukom i najstrožiju kaznu, ali se Tomislav Čuić nije oglašavao. Od 82. minute je umjesto Tiaga igrao Diatta.

Stokić je u 83. minuti sa 25 metara pokušao, ali je njegov udarac otišao pored gola. U sudijskom vremenu Đelmić je šutirao, a Pirić sigurno uhvatio loptu.

POGLEDAJ GALERIJU