FOTO / Bekrić i Zolotić: Vratit ćemo trofeje na Grbavicu

U hotelu Bristol održana je konferencija za medije na kojoj su zvanično predstavljeni novi fudbaleri Plavih, Nermin Zolotić i Samir Bekrić. Medijima su se pored pomenutog dvojca obratili v.d. predsjednik Kluba, Amar Bajramović, član Upravnog odbora, Dejan Nikolić, te marketing menadžer, Mak Dorić.

Nakon uvodnog izlaganja PR-a FK Željezničar, Emira Muhamedagića, prisutnima se obratio Amar Bajramović, v.d. predsjednik Plavih.

– Prije svega mi je drago što se približavamo onom dijelu gdje su igrači bitniji nego mi u administraciji. Mi smo još u novembru počeli razgovarati sa igračima. U ovom prelaznom periodu smo gledali da igrače dovedemo i pripremimo ekipu i za Premijer ligu sa 12 klubova. Nadam se da ćemo sa igračima koji su došli i koji će doći, izboriti Evropu, kazao je Amar Bajramović.

Potom je riječ dobio Mak Dorić, marketing menadžer Kluba, koji je pozvao navijače da podrže Želju u narednom periodu.

– Imam poruke prema navijačima i sponzorima. Nadam se da će navijači prepoznati naš radi u proteklom periodu i pojačanja koja su stigla. Nadam se da ćemo vratiti staru. pozitivnu atmosferu. Očekujem krcatu Grbavicu na derbiju sa Širokom. Fudbal se igra zbog navijača. Što se tiče sponzora mi smo otvorili komunikaciju s njima prije mjesec dana, postajemo ozbiljni i u sportskom segmentu i to sponzori su prepoznali, riječi su Maka Dorića.

U ime Upravnog odbora Kluba sa fudbalerima je pregovarao Dejan Nikolić koji se obratio prisutnim novinarima.

– Ono što bih naglasio je to da smo se unutar Kluba odvažili i krenuli u jednu jako veliku i opasnu igru u sportskom segmentu. Znamo kako je Klub funkcionisao u proteklim transfer periodima. Napravili smo nove planove, napravili smo bazu od 80 igrača, uključili smo struku, suzili bazu na 30 igrača. Kada su oni dali zeleno svjetlo mi smo počeli pregovore sa igračima. Odradili smo budžetiranje igrača za 2016. godinu što je avangarda za naše prostore. Pregovori sa Zolotićem su bili jako kratki, on je ponikao na Grbavici i nije bilo dvojbe. Takav fudbaler, sa takvim CV-om je imao odlične ponude, ali sama vizija Kluba doprinijela da on danas bude sa nama. Samir je potpsiao na tri i pol godine što dokazuje naš dugoročan plan. Ono što smo dogovorili stoji u ugovoru i to je najbitnije za igrače. Novi fudbaleri su fascinirani našom komunikacijom i ozbiljnošću pregovora. Fokus nad našim mladim igračima neće se izgubiti, ovi fudbaleri su dovedeni između ostalog da i pomognu u razvoju mladih igrača, rekao je Dejan Nikolić.

Samir Bekrić je potpisao troipogodišnji ugovor, a istakao je zahvalnost prema navijačima i ljudima u Klubu.

– Zahvaljujem se ljudima u Klubu i navijačima na odličnoj dobrodošlici. Što se tiče Kluba, mislim da je Željo na pravom putu. Zadovoljan sam načinom rada u Klubu i projektom koji mi je prezentovan i sigurno se vidim u njemu. Želim pomoći tim ljudima i Klubu da budemo na pravom putu. Vratit ćemo trofeje na Grbavicu, kazao je Samir Bekrić.

Nermin Zolotić će na Grbavici biti na posudbi do kraja sezone, a on obećava maksimum u Plavom dresu.

– Uvijek se lijepo vratiti kući. Zahvaljujem se ljudima u Klubu, zadovoljan sam i dat ću maksimum da opravdam očekivanja i da vratimo Želju gdje mu je i mjesto, rekao je Nermin Zolotić.

U narednom periodu će biti predstavljena i ostala pojačanja našeg tima.

POGLEDAJ GALERIJU