Željezničar će u okviru 31. kola m:tel Premijer lige gostovati Sarajevu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i kapiten, Aleksandar Kosorić.

Nermin Bašić:

– Očekujem da budemo hrabri, da budemo odvažni, da vjerujemo u sebe i svoj klub i da možemo nešto napraviti. Rekao sam igračima i kada sam došao da sam ponosan na njih, da su napravili vrhunski rezultat, bore se za Evropu, a to niko prije sezone nije očekivao niti tražio. To je sjajan rezultat. Jako je lijepo biti tu i biti u nadi da možemo nešto napraviti. Da moramo, ne moramo, da imamo snove zajedno sa navijačima, imamo. Pokušaćemo na osnovu te motivacije i tih snova da odigramo jako dobru utakmicu i da bolji pobijedi, kazao je Bašić i dodao:

– Što se tiče Galića, on ima blagu rupturu zadnje lože. Stisnuo je zube, odigrao je na svoju želju i pokazao je koliko mu je stalo do kluba. Njega, dakle, nema. Cocalića nema, svi su tu. Generalno, nije samo zadnja linija problem, gdje na bekovskim pozicijama nemamo adekvatne zamjene. Umorni smo, sedma utakmica, šesti derbi,svaka četiri dana igramo utakmicu i nadao sam se da će ovaj derbi biti u subotu ili nedjelju, da konačno imamo šest dana razmaka, nisu nam dozvolili. Jako teško se rekuperira ekipa i biće određenih problema, ali ta želja i motiv za sami derbi mislim da će staviti umor sa strane i da će momci izginuti na terenu.

Aleksandar Kosorić:

– Atmosfera u ekipi je odlična. Mnogo nam je značila pobjeda protiv Veleža, koji je direktan konkurent u borbi za Evropu. Radimo maksimalno, da bismo imali najbolju moguću izvedbu u petak. Ova utakmica nije samo utakmica, mi znamo šta nam znači ta utakmica, šta je derbi. Na kraju krajeva igra se za tri boda. Ova utakmica je finale, svaka nam je finalna u posljednje vrijeme i odlučuje o izlasku u Evropu. Dodatni motiv ne treba i nadam se da ćemo mi biti pravi i da će bolji pobijediti.

Utakmica se igra u petak na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom od 20:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

POGLEDAJ GALERIJU