Željezničar u subotu u okviru 19. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Posušje, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili trener u stručnom štabu, Haris Alihodžić i prvotimac, Nedim Mekić.

Haris Alihodžić:

– Sigurno da nas očekuje teška utakmica. Kada kažem teška, odnosi se na protivinika, koji je veoma neugodan, to su pokazali i u prethodne tri utakmice. Čeka nas težak posao. U posljednjoj utakmici protiv Borca smo izgubili na Grbavici, tako da smo dužni našim vjernim navijačima koji slave 35. rođendan i doći će u velikom broju. Ja i ovom prilikom sve navijače, sve pristalice da dođu na Grbavici kako bi podržali naš klub. Ekipa Posušja veoma dobra ekipa, sa par dobrih pojedinaca pogotovo u vrhu napada, gdje imamo Bobana i Jovića, koji su veoma dobri napadači, ali ja se nadam da ćemo mi ovu utakmicu riješiti u našu korist i zatvoriti jesenju polusezonu, kazao je Alihodžić i dodao:

– Osvojili su podjednak broj bodova kući i u gostima, to ne znači ništa u subotu. Mi smo se pripremali, imali smo duži period bez utakmice i ja se nadam da ćemo svi biti spremni, izuzev kažnjenog Santosa i povrijeđenog Gasala i Vege.

Nedim Mekić:

– Dolazi nam neugodna ekipa koja je u posljednje tri utakmice osvojila sedam bodova. Mi se na Grbavici uvijek postavimo kao favoriti, imamo publiku. Ja im ovom prilikom čestitam rođendan, njih ništa specijalno ne treba pozivati, oni su uvijek tu i daju nam podršku, a ja se nadam da ćemo im se odužiti pobjedom.

Utakmica se igra u subotu od 17:00 sati. Prodaja ulaznica vrši se u petak do 18:00 sati i na dan utakmice od 10:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU