Željezničar će u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Viteza, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem, te prvotimac, Goran Zakarić.

– Iza nas je jedna jako teška utakmica koju smo nažalost izgubili. Međutim, analizirajući sve ono što se desilo u Doboju kod Kaknja izvukli smo pouke. Inače u životu ja sam pobornik da je dobro napraviti korak nazad da napravimo tri naprijed. Kroz ovu sedmicu smo pokušali popraviti one najbitnije momente, najprioritetnije stvari kako bi već sutra to izgledalo bolje. Ono što sam vidio na treninzima daje mi optimizam. Za 12 dana koliko radim mnogo smo posla uradili isto tako svi smo svjesni da je pred nama još mnogo posla. Najbitnije je izvući prioritete. Treba nam malo vremena, ušli smo u priču koja će imati dobar završetak. Osjećamo svi obavezu da već sutra pokažemo da je to bio samo loš dan, da se takva utakmica ne smije ponoviti, kazao je Admir Adžem dodavši:

– Čestitam svim ljudima, trenerima, navijačima potpis ugovora Riada Bajića u Seriju A. Imamo dva bisera koji su rođeni ovdje, koji su odrasli ovdje, koji su sa našeg asfalta i koji su pokazali da se može napraviti nešto veliko. Nadam se da će takvih igrača biti mnogo više.

Utakmica se igra od 20:30 sati!