Željezničar će u okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Borca, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem, te prvotimac, Saša Kajkut.

– Sutra nas očekuje prva derbi utakmica sa ekipom koja nije bila tu prošle godine. Bit će teška utakmica, imaju dobru atmosferu, grad se podigo, ponovo se priča o Borcu. Znamo da imaju dosta iskusnih igrača, da su dobro složena ekipa, da imaju neugodnih bočnih igrača koji su brzi. Isto tako znamo da i mi imamo dosta kvalitetna rješenja koja mogu odraditi zadatak i ostvariti cilj, a to je pobjeda, kazao je Admir Adžem dodavši:

– Bitno je da znamo šta radimo. Ja sam došao dan pred prvenstvo, poznavajući raspored koji imamo pokušao sam u tri prva kola dobiti što više informacija o svakom igraču pojedinačno. Jedini način za to je da igrač igra. Ova liga će biti dosta zahtjevna, ovdje nema laganih utakmica, zato je utakmica protiv Viteza bila teška. Došli su s namjerom da se odbrane. Ja isto tako znam da je problem bh. fudbala pozicioni napad, a to je dublja tema, jer u omladincima već ekipe igraju na kontranpade. Filozofija Želje je stvaranje igre. Moramo to uraditi, neće biti lako, ali da bi uhvatili korak s Evropom moramo to početi sad.

Utakmica se igra od 20:30 sati!

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba