Fudbaleri, stručni štab i ostali članovi delegacije FK Željezničar doputovali su sinoć u Sarajevo i svi su smješteni u svoje domove gdje će prema izdatom rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove boraviti narednih 14 dana ili do negativnog PCR testa, a svi članovi delegacije u ponedjeljak će obaviti testiranja.

Podsjetimo, FK Željezničar je u ponedjeljak testirao sve planirane putnike za Izrael, a testovi su pokazali šest pozitivnih igrača koji su odmah stavljeni u izolaciju. Plavi su u utorak otputovali u Izrael gdje je Ministarstvo zdravstva u srijedu ujutru još jednom obavilo testiranja svih članova delegacije Kluba. Testovi su pokazali da je još pet članova pozitivno na COVID-19. Odlukom Ministarstva utakmica protiv domaćeg Maccabija je odgođena, a naša ekipa je vraćena u Sarajevo.

Konačnu odluku u vezi s utakmicom prvog pretkola Evropske lige između Maccabija i Željezničara donijet će UEFA u narednih 48 sati. FK Željezničar ovom prilikom se zahvaljuje svim navijačima koji su kupovinom ulaznica za susret s Mladosti pomogli organizaciju puta u Izrael, te također Ministarstvu kulture i sporta KS i hotelu Garden City Konjic.

Klub ističe zahvalnost premijeru Kantona Sarajevu, Mariju Nenadiću, pomoćniku federalnog ministra zdravstva, Goranu Čerkezu, i direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove, Adisu Ajdinoviću, na saradnji i kooperativnosti prilikom povratka u Bosnu i Hercegovinu.

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!