FK Željezničar produžio je sponzorsku saradnju sa dugogodišnjim partnerima. Riječ je o ELPI Comercu i Sport Centru Circle.

ELPI Comerc je dugogodišnji partner FK Željezničar, a uspješnu saradnju će ostvariti i narednih godinu dana. Kompanija je osnovana 1995. godine kao privredno društvo za unutrašnju i spoljnu trgovinu. Osnovna djelatnost je prodaja podnih obloga putem maloprodaje i veleprodaje, te ugradnja istih. ELPI Comerc je i generalni zastupnik najvećih evropskih proizvođača podnih obloga, među kojima su: Beaulieu, Balta, Betap, Sofiteks, Roger Vanden Berghe, Friedola. Više informacija možete pronaći na web stranici www.elpi.ba.

Sport Centar Circle je redovna baza za pripreme naše ekipe, te za karantine pred utakmice u Hercegovini. Centar je počeo sa radom prije 11 godina. Ovaj moderni sportski centar, kojeg se ne bi postidjeli ni veliki evropski klubovi, smješten je na preko 100.000 kvadratnih metara. Centar broji osam nogometnih terena koji su u vrhunskom stanju i redovno se održavaju. U centru naši fudbaleri imaju na korištenje teretanu, fitness centar, bazene i druge prateće objekte koji su potrebni za pripreme jedne fudbalske ekipe. Pored navedenog, Circle posjeduje nekoliko teniskih terena, terene za odbojku na pijesku, dvoranu za rukomet i mali fudbal, saounu, solarij, restoran te nekoliko caffe barova.