FK Željezničar bogatiji je za novog poslovnog partnera, a riječ je o Mliječnoj industriji 99 iz Gradačca. Ugovor o sponzorstvu potpisan je na godinu dana.

Mliječna industrija 99 d.o.o. je osnovana 2015. godine, kupovinom strateškog udjela od Zott International GmbH, Mertingen, Njemačka. Osnovna djelatnost kompanije je prerada i promet mlijeka i mliječnih prerađevina. Kompanije je locirana u Gradačcu sa strateškom pozicijom u blizini granice sa Republikom Hrvatskom i odgovarajućim putnim komunikacijama.

Trenutno je u kompaniji zaposleno 59 mladih i energičnih radnika, od kojih je 12 visokoobrazovanih, sa kontinuiranim rastom broja zaposlenih. Pored toga, preko 1500 zadovoljnih kooperanata dolaze kao rezultat ozbiljnog i sistemskog rada i pristupa otkupu sirovog mlijeka. Također, kompanije je ponosni vlasnik nekoliko certifikata o kvaliteti i kontroli menadzmenta, sljedivosti proizvodnje, kontroli kvalitete, te Halal certifikata. Kao rezultat gore navedenih kompetencija, MI 99 je ponosni vlasnik EU licence za izvoz naših proizvoda u zemlje Evropske Unije, licence koja dokazuje da su naši proizvodi i proizvodni proces u standardu sa strogim regulativama Evropske Unije.

Više i kompaniji pročitajte ovdje.