Slijedeći zajedničke poslovne ciljeve koji su bazirani na ostvarivanju vrhunskih rezultata na svim poljima, Fudbalski klub Željezničar i Mikrokreditna fondacija Sunrise, potpisali su ugovor o sponzorskoj saradnji.

Ugovor su potpisali direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, i direktor MKF Sunrise, Samir Bajrović. Potpisanim ugovorom dva istaknuta domaća brenda će raditi zajedno na potvrdi svojih kvaliteta, te promovisanju zajedničkih vrijednosti. Saradnja je potpisana na godinu dana.

– Želio bih se zahvaliti partnerima iz Sunrisea što su prepoznali naš rad u proteklom periodu u kojem je FK Željezničar postao poželjan poslovni partner. Svi poslovni partneri su prepoznali transparentnost u našem poslovanju, a vjerujem da ćemo svim našim partnerima obezbijediti pozitivne povratne efekte za njihov uloženi novac, kazao je direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak.

Mikrokreditna fondacija Sunrise osnovana je 1996. godine u Sarajevu. MKF Sunrise je jedna od vodećih MKO u BiH koja svojim radom i djelovanjem obezbjeđuje finansijska sredstva za poboljšanje uslova života i pokretanje poslovnih aktivnosti.