U prostorijama Plavog salona, Fudbalski klub Željezničar i Futsal klub Željezničar potpisali su memorandum o međusobnoj sportskoj saradnji.

Futsal klub Željezničar je zvanično osnovan i registrovan u nadležnom Savezu, a uzimajući u obzir potrebu i obavezu Fudbalskog kluba Željezničar za osnivanjem futsal kluba, radi ispunjenja uslova koje nalažu propozicije UEFA-e i FIFA-e, postignut je dogovor između Fudbalskog kluba Željezničar i Futsal kluba Željezničar o međusobnoj sportskoj saradnji.

Svrha ovog Memoranduma je utvrđivanje osnovnih principa, pravaca djelovanja, te definisanje okvirnih obaveza koje bi strane poduzimale za ciljem stvaranje preduslova za zajedničke aktivnosti koje podrazumijevaju, po zahtjevu NS/FS BiH razvoj i unaprjeđenje futsala u državi Bosni i Hercegovini.

Fudbalski klub Željezničar će pružati pomoć u fukcionisanju Futsal kluba Željezničar.

U periodu od 2021. do 2023. godine postojat će potreba klubova premijerligaša za osnivanjem futsal kluba. Pored toga, FK Željezničar je oduvijek baštinio društveno odgovorne vrijednosti, koje se reflektuju kroz mnogobrojne projekte usmjerene ka ciljanim skupinama, te na taj način želi podići široj javnosti svijest o značaju i utjecaju futsala u BiH.

Futsal Željo, sretno!