U prostorijama Generalne direkcije BH Telecoma finalno je usaglašen Sporazum o strateškoj poslovnoj saradnji između FK Željezničar i najvećeg telecom operatera u BiH, BH Telecoma.

Na osnovu tog Sporazuma će svim onima, koji žele pratiti utakmice najtrofejnijeg fudbalskog kluba u BiH, biti omogućeno da, putem kupovine virtuelnih ulaznica na Željinoj stranici, prate TV prenose utakmica Plavih sa Grbavice.

Događaju su prisustvovali Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Kerim Balić, suvlasnik IT kompanije Ankora i član Upravnog odbora FK Željezničar.

U proteklih pet mjeseci grupa IT stručnjaka, volontera i ljubitelja plave boje, razvila je inovativnu platformu za prodaju svih vrsta ulaznica za događaje, kao i za kupovinu virtuelnih ulaznica, koje predstavljaju svojevrsni suvenir, odnosno njihovom kupovinom se pruža podrška finansijskoj konsolidaciji FK Željezničar.

Kroz Sporazum sa BH Telecomom će kupcima upravo tih, virtuelnih ulaznica, koji dolaze iz čitavog svijeta, biti data dodana vrijednost, jer će kupovinom takve ulaznice dobiti i link za praćenje TV prenosa Željinih utakmica.

Ovaj sistem će premijerno biti testiran na posljednjoj ovosezonskoj prvenstvenoj utakmici, koju FK Željezničar igra u gostima kod FK Sloboda.

Kupci svih virtuelnih ulaznica, koji svoje karte mogu kupiti online, plačajući kreditnim karticama, i to putem linka: tickets.fkzeljeznicar.ba, nakon kupovine će dobiti e-mail sa linkom i instrukcijama kako taj link mogu aktivirati i pratiti utakmicu.

FK Željezničar je raspoložen da ovo inovativno IT rješenje u budućnosti stavi na raspolaganje i svim ostalim sportskom kolektivima u BiH, koji za to budu zainteresirani. FK Željezničar se zahvaljuje svim svojim volonterima iz IT grupe, kao i BH Telecomu na spremnosti za saradnju, efikasnosti i energiji koja je uložena u osposobljavanje ovog inovativnog rješenja.

Mi smo Željini, Željo je naš!