FK Željezničar u sklopu društveno odgovornog poslovanja u proteklom mjesecu je učestvovao u nekoliko društvenih projekata.

U proteklom mjesecu oktobru FK Željezničar se uključio u projekat obilježavanja Mjeseca borbe protiv karcinoma dojke. Simbol podrške Ružičastom oktobru su ružičaste vrpce koje su predstavnici Željezničara nosili na svim medijskim nastupima, a Klub je u saradnji sa Udruženjem Renesansa postavio baner na istočnoj tribini koji se odnosi na pomenutu borbu.

Na domaćoj utakmici sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja gosti našeg Kluba su bili predstavnici Zajednice Sumero. Sumero je organizacija civilnog društva koja promovira ljudska prava, zastupanje i samozastupanje osoba s intelektualnim teškoćama, s ciljem njihovog socijalnog uključivanja kroz razvoj kvalitetnih servisa podrške u lokalnoj zajednici.

U oktobru su održane i Sportske igre Oaze. Igre Oaze su najveće takmičenje na području jugoistočne Evrope za osobe sa intelektualnim poteškoćama, a juniori Želje su prisustvovali otvorenju Igara na Mojmilu.

U saradnji sa našim partnerom, kompanijom Klas, obilježili smo Dan hrane. Josip Projić i Kemal Osmanković zajedno sa predstavnicima FK Sarajevo, donirali su dvije tone brašna Javnoj kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo i Kolektivnom centru u Hrasnici.

Grbavicu su 23. oktobra posjetili prvačići Osnovne škole Mehmed Handžić, a učenici su pozvani i na utakmicu našeg tima.

FK Željezničar će i u budućnosti nastaviti sa društveno odgovornim projektima.